Hírek

2012.11.26. 18:10

Köszönet a véradóknak - eddig 3972 véradó segítette a kórház munkáját

November 27-én, azaz kedden köszönik meg az egészségügyi intézmények a véradók önzetlen segítségét. Adakozók adathalmaza és köszönet.



Köszönjük annak a 3927 önkéntes véradónak a segítségét, akik 2012-ben sem feledkeztek meg embertársaikról és önzetlen véradásukkal hozzájárultak a betegek gyógyulásához - fogalmazott lapunknak küldött levelében dr. Barna Katinka, a helyi kórház vértranszfúziós osztályának osztályvezető főorvosa, aki adathalmazzal is szemléltette a véradók munkáját.  November 25-ig a Szent Pantaleon Kórház Rendelőintézet Vértranszfúziós osztályának munkatársai 3927 önként jelentkező véradó adatait rögzítették. Az új, először jövő véradók száma mindezidáig 601 fő  (15 %) volt, ami országos szinten is nagyon kiemelkedő  ad számot a körültekintő jelentés.    Ebben az évben eddig 1494 liter vért sikerült az önként jelentkező véradóinktól „begyűjteniö. A Szent Pantalaon Kórház  hétfőig összesen 3117 egység vörösvérsejt-készítményt, több mint 600 vérplazmát, valamint 400 egység feletti vérlemezke-készítményt használt fel a betegek gyógyításához. A Magyar Vöröskereszt 1987-ben született határozata értelmében november 27., a Véradók Napja. E napon a társadalom minden felelős tagja  egy gondolat erejéig  tiszteletét fejezi ki a véradóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!