Hírek

2014.06.17. 16:25

Közbiztonságért díj: tizennyolcan vehettek át elismerést

Dunaújváros - A közbiztonsági hónap részeként, annak lezárásaként tizennyolcan - hivatásosok és civilek - vehettek át elismeréseket kedden a Fészek étteremben.

Gallai Péter

A város vezetése a közbiztonságért díj mellett fontosnak tartja az ezen a téren végzett kimagasló munka elismerését, ezért az idei közbiztonsági rendezvénysorozatban való közreműködést és az egész éves kitűnő munkát oklevelekkel és értékes tárgyjutalmakkal köszöni meg. Kedden a Fészek étteremben Cserna Gábor polgármester nevében Gál Roland, a közbiztonsági és társadalmi kapcsolatok bizottságának az elnöke, Udvardi Sándor, a Dunaújváros és Környéke Közbiztonságáért Közalapítvány kuratóriumi elnöke és Szőke István, a közbiztonsági hónnap koordinátora köszöntötte a programban résztvett hivatásos és civil szervezetek vezetőit és a díjazottakat.

Gál Roland beszédében kiemelte, hogy bebizonyosodott, van igény egy ilyen rendezvénysorozatra, a lakosság megszólítására, akik megismerkedhetnek a nemes hivatásokkal. Köszönöm a hatékony és lelkiismeretes munkáját a hivatásosoknak és a civileknek is - tette hozzá.

Szőke István a tizenhetedik rendezvénysorozatról elmondta: azt a célt, amit egykoron a lőtéren kitűztek, azaz a szakmaiság ápolását és a város lakosságának együttműködésének fokozását, elérték: Most pont egy olyan eseményen vagyunk, amellyel ezen hivatások elismerését, megbecsülését segíthetjük, amire a mindennapokban is szükség van. Ezért nem elég az a négy díj amit már átadott az önkormányzat és ez a mostani tizennyolc jutalom sem.

Szőke hozzátette, hogy a rendezvénysorozat jól sikerült, amiért mindenkinek köszönetet mondott, a harminchat rendezvényből harminckettő eddig megvalósult, kettő pedig folyamatban van.

Ezt követően pedig sorra szólították a díjazottakat, akik többek között Láng Csaba jóvoltából részesültek a jutalmakban.

Elismerést vehetett át Boros János törzsőrmester rendőrkapitányság (nevében Ongai Gábor százados volt jelen). Varsányi Gyula parancsnok, dunaújvárosi vízirendészet. Végh Ferenc parancsnok, dunaújvárosi katasztrófavédelmi kirendeltség. Megyeri Zoltán tűzoltó zászlós, dunaújvárosi tűzoltóparancsnokság. Nagy István, a VÉDSZ Kft. tűzoltója. Melegné Varga Edina bv. hadnagy, előadó, Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet. Kis István bv. alezredes-főelőadó, Pálhalmai Agrospeciál Kft. Acél Gábor mentő szakápoló, dunaújvárosi mentőállomás.

Lővinger Zoltán, a Pannon Polgárőrség tagja. Tőkési László, a Táborállási Polgárőrség tagja. Illyés Antal, a Városvédő Polgárőrség tagja. Lészeg Tamás, a DUPENT Polgárőrség tagja.

A civil szférában, a bűnmegelőzésért, illetve közbiztonságért végzett tevékenységének elismeréséért: Kellnerné Simon Kinga, a Dunaújváros és Környéke Közbiztonságáért Közalapítvány gazdasági felelőse. Kosztolányi Ivett, a városháza jogi, szervezési és intézményigazgatási osztályának kommunikációs ügyintézője. Szabó Sándor, a Mezőfalvai MG Zrt. rendésze. Szűcs László, a Dunaújvárosi Lövész SE elnöke. Orgovány Zoltán, a Független Rendőr Szakszervezet dél-dunántúli elnöke. Cseh Béla nyugalmazott honvéd főtörzszászlós, a Honvéd Klub Dunaújváros tagja.

Az esemény végén Udvardi Sándor pezsgős pohárköszöntőjében csak elismerését fejezte ki a hétköznap, éjjel és nappal, valamint ünnepnapokon végzett munkáért.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!