Hírek

2013.01.18. 19:10

Köszöntő, tánc és nagy buli - Búcsú az iskolától

Népes vendégsereg előtt, hozzátartozók büszkeségtől sugárzó, időnként könnyes tekintetének gyűrűjében kapták meg a búcsú szalagját a Bánki tanulói.

Körmendi Erzsébet

A középfokú oktatási intézmények életének egyik legrangosabb eseménye a szalagavató, amelyre lelkesen készülnek a végzősök és az őket búcsúztató tizenegyedik évfolyamosok, a pedagógusok és a hozzátartozók is. Jelzés értékű ez az esemény a szalagváróknak: figyelmezteti őket a felnőtté válásra, arra, hogy el kell dönteniük, mihez kezdenek a ballagás után. Fontos döntések előtt állnak: munkát, technikusi képzést vagy a továbbtanulást választják, ugyanis hamarosan be kell adniuk az egyetemi, főiskolai felvételi kérelmüket, amennyiben tudásuk elmélyítését, gyarapítását választják feladatul a következő négy-öt évre.

Vámosi Zoltán feltűzte a szalagot az osztályába járóknak (Fotó: Vohlmann György)

Az iskola szerepével, a felnőtté válásra felkészítés fontosságával egészítette ki a már leírtakat Gyöngyösi Csaba igazgató péntek este a Bánki Donát Gimnázium és Szakközépiskola szalagavatóján. Az igazgatói köszöntés útravalóul a végzősöknek - a biztató, sikerre és kitartásra ösztönző jókívánságoknak adott nyomatékot a szalag, amelyet az osztályfőnökök tűztek fel a két gimnáziumi és három szakközépiskolai osztály százötvenhárom diákjának a ruhájára.

 

 

A szalagtűzés után a tizenkettedikesek három csoportja mutatott be gyönyörű keringő koreográfiákat, a szülők és a hozzátartozók legnagyobb örömére. Az utolsó éveseket búcsúztató tizenegyedikesek műsorral kedveskedtek a résztvevőknek: harmonikaszót, szavalatot és rockzenei válogatást is hallhattak például a nézők.

A Bánki 12A osztályának diákjai nagyon izgultak, ugyanis ők kezdték a keringők sorát - pazar volt a nyitótáncuk, nagy tapsot kapott (Fotó: Vohlmann György)


Az ünnepség után kötetlenebb formára váltottak, amely már csak a végzősöknek szólt: közös vacsora, beszélgetés és  hajnalig tartó szalagavató buli kezdődött a Dunafitt-ben...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!