Hírek

2013.10.09. 15:35

Köszöntötték az időseket

Daruszentmiklós - A csodálatosan felújított Klebersberg Kúria adott otthont október elsején délután az Idősek Világnapja alkalmából rendezett ünnepségnek.

Rankasz Brigitta

Az ünnepelteket körjáratos busszal vitték a helyszínre, de előtte megmutatták az új játszóteret a Faluparkban, amelynek éppen csütörtökön lesz a hivatalos átadása.

Mint mindig, az idei esztendőben is az önkormányzat rendezte az eseményt, hiszen szívügyének tekinti a gondoskodást, így a megemlékezést is az idősekről.

Rauf Norbert polgármester kedves szavakkal köszöntötte a szép korúakat. Ezután a Benedek Elek Általános Iskola felsősei a János diák című mesejátékot adták elő. Szabó Ágnes és Duschnig Mónika készítette fel a szereplőket. A történet, a nagy szegénységből induló diák útkeresése, talán még ismerős is lehetett személyes életükből a daruszentmiklósiaknak...

Markovics Ferencné önkormányzati képviselő köszönti az időseket, Stadler Ferencné (j) mögötte Ferenczi Sándorné (Fotó: Rankasz Brigitta)

 

Majd a legkisebbek bájolták el a nagyszülőket, dédszülőket. A Szederinda Óvoda Vackor csoportja Mihály napi vásáros jelenettel készült, amelyet Hajdú Annamária és Frühvald Mónika tanított be nekik. A pereceket dadusuk Eper Jánosné sütötte. A tizenöt kicsi között van alig három éves, de iskolába készülő is. A nagyobbak már mesterei csujogatásnak, hiszen az intézmény dolgozói nagy gondot fordítanak a népzene, a népi mondókák megismertetésére. Méltán aratott elő-adásuk nagy sikert.

A képviselők mindenkit személyesen, virággal köszöntöttek fel, így tették az idén is emlékezetessé az ünnepet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!