Hírek

2013.04.15. 17:50

Koszorúzással és szavalatokkal indult a Jankovich-hét

Rácalmás - A hagyományos Jankovich-hét keretében igényes programsorozat indult útjára ma reggel a rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskolában.

Körmendi Erzsébet

A Jankovich-hét hétfő reggeli megnyitója egyszerre volt komoly és diákosan pajkos, egyfajta tükröt tartott az ötnapos programkavalkád elé: a  tanulmányi versenyek  komolyságán egyebek mellett a diákigazgató-választás enyhít, mégpedig nem kis mértékben.

Kiss József igazgató nyitotta meg a diákhetet (Fotó: Körmendi Erzsébet)

Kiss József igazgató ünnepélyesen megnyitotta a sorozatot, arra biztatta a tanulókat, hogy vegyenek részt minél több rendezvényen, találják meg a kínálatból a leginkább kedvükre valót. Az iskola kórusa a névadó, Jankovich Miklós gyűjtéséből adott elő egy dalt, majd bemutatkozott a Super8 csapat diákigazgató-jelöltje Polákovics Petra, valamint helyettese, Füle László, majd ők ketten helyezték el az iskola koszorúját a névadó domborművénél.

Fellépett az iskola kórusa, Igmándi Zita vezetésével (Fotó: Körmendi Erzsébet)


A Jankovich iskolában tanítás helyett különböző versenyek lesznek kedden. Hagyomány már a kék-sárga vetélkedő, az alsó tagozatosok a közvetlen környezet élővilágával ismerkedhetnek, a felsősek pedig a szülői munkaközösség szervezésében a Gyereknek lenni jó programon vehetnek részt. Délután a dr. Bóna János emlékverseny lesz.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!