Hírek

2016.02.26. 15:29

Túlszámlázás: háromnapi ügyintézés, négy sorbanállás...

Dunaújváros - Nem volt zökkenőmentes a szolgáltatóváltás a gázfogyasztóknál: sok városi tapasztalt túlszámlázást.

Pekarek János

Olvasónk egy régi városi házban lakik évtizedek óta. Kívülről tudja már, havonta hány forintot fizet rezsire.

Azazhogy... Eddig azt hitte, hogy tudja.

Idén február 22-én azonban, amikor megkapta az első számlát új gázszolgáltatójától, a Főgáztól, amely átvette a helyi fogyasztókat is a E.ON-tól, alaposan meghökkent. A korábbi, négyezer forint körül mozgó összeg helyett kilencezer-nyolcszáz forint befizetésére szólították föl! 2097 egységnyi mérőállás alapján.

Aznap 2057 egységnél állt a mérő...

Olvasónk nem hagyta annyiban. Bement a Főgáz helyi irodájába. Végigvárta a sorát. Az ügyintéző azt mondta neki: rossz helyre jött, mivel az E.ON adja meg az óraállást, a Főgáz csak számláz. (!) Egyébként: biztosan nem tudták leolvasni az órát, ezért a becslés. Csakhogy: a gázmérő a lépcsőházban van, bármikor hozzáférhetően...

Sosem árt alaposan ellenőrizni a gázmérő állását, felírni és megőrizni a havi mérőállásokat

Újabb sorvárás az E.ON-nál: ott is azt mondták neki, hogy rossz helyre ment. Ám végül adtak az ügyfélnek egy igazolást arról, hogy fényképen is rögzítették: az ügyfél gázmérője 2044 mutatott a leolvasáskor. A túlszámlázás ötezer forintnak felelt meg.

Ismét sorállás, ismét a Főgáznál. Ott az E.ON igazolása alapján elismerték, hogy valami nem stimmel. Közölték, hogy kivizsgálják, hol lehet a rendszerhiba, s erről március közepén levélben értesítik az ügyfélt. Vagyis: a túlszámlázást addig ki kellene fizetni...

Ám olvasónk vállalt egy újabb sorbanállást bankjánál, és letiltotta az átutalást.

A Főgáz honlapján azt olvasni, hogy jelentős hibát találtak az E.ON-tól kapott adatokban. Érdeklődésünkre mi is ezt a közleményt kaptuk meg, eszerint az E.ON elismerte hibáját. A Főgáz soron kívül fogadja a reklamációkat, biztosítja a korrekciót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!