Hírek

2015.06.07. 16:06

Hagyományos rendezvények hívták fel a figyelmet a közbiztonság fontosságára

Az önkormányzat és a szakmai szervezetek idén is közel két hónapig tartó rendezvénysorozattal hívták fel a figyelmet a közbiztonság fontosságára.

Körmendi Erzsébet

– Amikor a polgár nem lesz távol a közbiztonságtól, akkor látjuk igazán a Dunaújváros hagyományos rendezvénysorozatának értelmét és értékét. Ennek a munkának soha nincsen vége. Amit elérünk a szorgos munkával, hittel, igyekezettel, azt meg kell őrizni. Mert a polgári létnek a biztonság és az összefogás az alapja – hangsúlyozta Zászlós Tibor, a Mezőfalva Zrt. vezérigazgatója a Biztonságunk Európában és Térségünkben elnevezésű programsorozat záró rendezvényén.

A szervezők ismét elmondhatják: sokat tettek azért, hogy Dunaújváros lakói közelebb kerüljenek a biztonságunkért dolgozó szervezetek dolgozóihoz, munkájához. A programok népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint az idő: a rendezvénysorozat megérte a nagykorúságát, az idei már a 18. alkalom volt, amikor ünnepekkel, versenyekkel, díjakkal – és még számos módon – irányították a figyelmünket a szakmára, a védelmi kötelékeinkre.

A hagyományos Bringatúra is része a város közbiztonsági rendezvénysorozatának , és az egyik legnépszerűbb programja a városnak már több mint két évtizede. A rendőrök és hozzátartozóik egy kellemes családi napot töltöttek idén is a szabadidőparkban. (Fotó: Ady Géza)

Az áldozattá válás megelőzésére, a család és az intézmények szerepére hívták fel a szakemberek a figyelmet elsőként, április elején. A diákok jó érzéssel gondolnak vissza az érdekes és izgalmas katasztrófavédelmi ifjújsági versenyre, kevésbő jó érzés volt a megbírságoltaknak – viszont hasznos az utakon közlekedőknek – a Pentele autóvadász kupa térségi verseny. Emlékezetes a Szent Flórián napi megemlékezés, a mentők nyílt napja, a tűzoltók lépcsőfutó versenye.

Az önkormányzat idén is Dunaújváros Közbiztonságáért-díjjal ismerte el a kiváló munkát végzőket.

Folytathatnánk a sort a közlekedésbizonsági hétvégével: motoron, négy keréken és kerékpáron egyaránt bizonyíthatták a fiatalok és az idősebbek, mennyire uralják a járművüket. Elmaradhatatlan és sokak által kedvelt része a programsorozatnak a Bringatúra, amelyben Mezőfalva önkormányzata idén is partnerként fogadta a város és a község közötti távot teljesítőket. Megemlékeztünk a Magyar Honvédelem Napjáról a helyi honvéd civil klubbal közösen, valamint megünnepeltük a Magyar Hősök emléknapját. A polgárőrök pedig városi találkozón beszélték meg az önkéntesen végzett feladataik aktualitásait.

A rendőrmotorról le sem akartak szállni a gyerekek, köztük Feder Márk akire Kimiti Zoltán felügyel (Fotó: Ady Géza)

A rendőrök családi napját értékes közösségi erőként tartják nyilván, hiszen ilyenkor kötetlen formában, kellemes napot tölthetnek együtt a kapitányságon és a hozzá tartozó rendőrőrsökön dolgozók. A közgyűlés által adományozott díjon kívül az önkormányzat vezetői ajándéktárggyal és oklevéllel is köszönetüket fejezték ki a közbiztonság területén kiemelkedően jó munkát végzőknek.

Két hagyományos program is kapcsolódott a város közbiztonsági rendezvénysorozatához. Május elején a mazsorettek és fúvósok nemzetközi találkozójának adott otthont Dunaújváros, és nagy siker volt idén is a Családi Hétvége, a Parázs Varázs grillparti, amely több ezer embert vonzott a Duna-partra.

A záró rendezvényen Szőke István ötletgazda köszönte meg a segítőknek, támogatóknak az együttműködést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!