Hírek

2015.05.13. 14:48

„Rendőreinkre, polgárőreinkre, tűzoltóinkra, a mentőkre és a katasztrófavédőkre mindig számíthatunk”

Dunaújváros - A polgármester nevében Izsák Máté, a közbiztonsági bizottság elnöke köszöntötte a díjátadási ünnepség résztvevőit szerdán.

Körmendi Erzsébet

A Dunaújváros Közbiztonságáért-díjon kívül dicsérő oklevéllel és tárgyjutalommal köszöni meg a polgármester a munkáját mindazoknak, akik szakmájukban sokat tesznek a város közrendjéért, közbiztonságáért. Az oklevelet, értékes jutalmak átadása a közbiztonsági programsorozat része idén is. Részt vette a rendezvényen Udvardi Sándor a Dunaújváros és Környéke Közbiztonságáért Közalapítvány kuratóriumi elnöke, Klein Imre koordinátor, szervező, Szőke István, a rendezvénysorozat ötletgazdája. A meghívott szakembereket Izsák Máté, az önkormányzat közbiztonsági és társadalmi kapcsolatok bizottságának elnöke köszöntötte a polgármester nevében:

- Rend a lelke mindennek, tartja az ősi latin mondás, és vallom ezt magam is. Nekünk, Dunaújváros polgárainak természetes, hogy a családunk, a gyermekeink, az otthonunk biztonságban van, és természetes az is, hogy ezt a biztonságot a rendőrség a maga hatékony fegyverével, tekintélyével teremti meg. Polgárőrség nélkül nincs közbiztonság. Történjék bármi, rendőreinkre, polgárőreinkre, tűzoltóinkra, a mentőkre és a katasztrófavédőkre mindig számíthatunk.

Balogh Péter, Mester Zoltán, Domaföldi József, Nagy János, Hegedűs László, Szloboda Péter, Koller Gábor, Radics Zoltán, Szüsz Ferenc, Szenczi András, Fodor Tamás, Sárközi Ilona, Horváth Mária, Keszler Krisztina, Varga József. A fotóról hiányzik Kleinné Németh Judit  (Fotó: Ady Géza)

Dunaújváros lakói – közülük is kiemelten a gyermekek – számos rendezvényen ismerkedhettek meg a biztonságunk szolgálatára felesküdött szervezetek életével az elmúlt hónapban. Múlt héten pénteken nyílt nap volt a helyi mentőállomáson, ahol számos érdekesség várta a gyerekeket és a felnőtteket. Ugyanezen a napon izgulhattunk azokért az elszánt tűzoltókért, akik beneveztek az idei lépcsőfutó versenyre, tanúbizonyságot adva erejükről, kitartásukról. Érdekesek a gyalogosoknak, kerékpárosoknak, autósoknak szóló bátorságpróbák.

– Ma többet költhetünk közbiztonságra, mint évekkel ezelőtt. De ez mit sem érne, ha Dunaújváros polgárai nem tapasztalnák nap mint nap, hogy a rendnek, a közbiztonságnak városukat szerető, odaadással szolgáló őrei vannak – hangsúlyozta Izsák Máté.

A közbiztonságért-díjon kívül dicsérő oklevéllel és értékes ajándékkal köszönte meg az idei, 18. alkalommal megrendezett közbiztonsági rendezvénysorozatban való közreműködést az önkormányzat. A díjazottak a következők: Keszler Krisztina rendőr főtörzsőrmester (Dunaújvárosi Rendőrkapitányság), Fodor Tamás rendőr zászlós (Dunaújvárosi Vízirendőrőrs), Koller Gábor tűzoltó főhadnagy, katasztrófavédelmi referens (Dunaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltség), Radics Zoltán tűzoltó főtörzsőrmester, gépkocsi vezető, Szloboda Péter bv-zászlós biztonsági főfelügyelő (Pálhalmai BV Intézet), Sárközi Ilona ny. honvéd zászlós (Dunaújvárosi Honvéd Klub), Varga József (Pannon Polgárőrség), Nagy János Táborállási Polgárőrség), Hegedűs László (Városvédő Polgárőrség), Domaföldi József (Dupent Polgárőrség), Balogh Péter műszaki gondnok (Dunaújvárosi Mentőszolgálat), Szüsz Ferenc nyugdíjas tűzoltó, (VÉD-Sz Kft.), Mester Zoltán tűzoltó szolgálatparancsnok (Dunaferr). A támogató cégek, civil szervezetek részéről Szenczi András a Mezőfalvi Mezőgazdasági Zrt. rendészeti dolgozója, Horváth Mária a Dunanet Design Studió munkatársa és Kleinné Németh Judit az Egészségmegőrzési Központ vezetője érdemesült elismerésre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!