Hírek

2017.08.02. 16:16

Közeleg a jubileumi verseny, a horgász világbajnokság emlékére és tiszteletére

DUNAÚJVÁROS - Ötven évvel ezelőtt horgász világbajnokságot rendeztek városunkban. A Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület a jubileum alkalmából, idén augusztus 12-én veterán horgászversenyt rendez a Duna-parton.

Balla Tibor

A Jubileumi emlékversenyt Dunaújvárosban, a Kikötői öbölben rendezi a MOHOSZ - Dunaújváros SHE, védnöke pedig Cserna Gábor Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere lesz. A finomszerelékes (úszós, 1 bot. 1 horog) versenyt két korosztályban hirdették meg, az 50 év feletti és az 50 év alattiak között. Kategóriánként és szektoronként az 1-3 helyezettet díjazzák.

Meggyes Norbert az öbölbeli horgászversenyen részt vett, vélhetően a jubileumi versenyt sem hagyja ki
Fotó: ZsE

A jubileumi horgászversenyen az első tíz helyezett tárgyjutalmat kap, és az elbírálók különdíjakat is osztanak majd. A maximum hatvan versenyző jelentkezését a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület irodájában várják. Az augusztus 12-i, szombati nap programja a következőképpen alakul: reggel 6 órakor kezdődik a regisztráció, és már 6.45-kor sorsolnak is, hogy 8.55-kor elkezdődhessen az etetés. Maga a verseny 9 órától 12 óráig zajlik majd.

Az eredményeket azonban csak 14 órakor hirdetik ki. Kísérőrendezvényként egy fórumot is tartanak majd Merre tart a magyar horgászsport? címmel.

Ennek előadójának dr. Szűcs Lajost, a Mohosz elnökét kérték fel. Új és régi horgászeszközök bemutatója színesíti a programot, és lehet találkozni, beszélgetni a régi ismerősökkel, horgásztársakkal.

A szervezők egy fotókiállítást is szeretnének megnyitni, éppen ezért az egyesület fotópályázatot hirdetett A dunai horgász címmel. Ennek eredményhirdetését is ezen a napon tartják majd. A pályázat célja a horgászat és az ehhez a tevékenységhez kapcsolódó természetközeliség bemutatása.

A pályázatra amatőr fotósok munkáit várják több kategóriában, de maximum 5 darab egyedi fotót küldhetnek be a 2015. január 01. után készült digitális, színes fotókból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!