Rendvédelmi szervek közösen a közbiztonságért

2017. április 21., 08:00 szerző: Balla Tibor fotós: Zsedrovits Enikő
komment
Huszadik alkalommal rendezik meg Dunaújvárosban a közbiztonsági rendezvénysorozatot, amelyben az érintett szervezetek közös programokkal várják az érdeklődőket június elejéig.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Az erről tartott sajtótájékoztatón Cserna Gábor polgármester elmondta, hogy az önkormányzat huszadik alkalommal támogatja a közbiztonsági rendezvénysorozatot. Melléállt anyagi, szellemi és mentális értelemben. Idén a város 1,6 millió forinttal támogatta a sorozatot. Fontos és megtisztelő, hogy a Fejér megyei rendőr- és tűzoltónapot városunkban tartják - fogalmazott a polgármester.

Udvardi Sándor, a Dunaújváros és Környéke Közbiztonságáért Közalapítvány elnöke visszaidézte a húsz évvel ezelőtt megrendezett rendvédelmi három tusát, amiből a rendezvény kinőtte magát.

Suszter Tamás rendőrkapitány, Cserna Gábor polgármester és Orosz Csaba tűzoltóparancsnok a közbiztonsági sorozat tájékoztatóján
Fotó: Zsedrovits Enikő

Orosz Csaba tűzoltóparancsnok a mai rendőr- és tűzoltónapról szólva kijelentette, ez egyrészről a rendvédelmisek ünneplése és egy kicsit a szórakozása is, hiszen saját embereiknek is szerveznek programokat és próbálják megköszönni az egész éves, vagy akár húszéves folyamatos készenlétüket. Másrészről a programok a város és a környék lakóinak szólnak. Évek óta próbálják a fiatalokat megszólítani, ebben a tavalyi év nagy sikere volt a tűzoltókiállítás, amely 1700 látogatót vonzott. Idén a délután a múzeumban nyíló rendészeti kiállítástól remélnek hasonló sikert. Harmadszor is nekifutnak az újraélesztési Guinness-rekord-kísérletnek, amelynek során 264 órán keresztül igyekeznek "életben tartani" az ambu babát, és ebbe szeretnék a város lakóit is bevonni.

Fontosnak tartják, hogy a városlakókat közelebb hozzák a rendvédelemhez. Ebben a tájékoztatón részt vevő Suszter Tamás alezredes, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság vezetője, Reszegi Imre, a mentőállomás vezetője is egyetértett. A rendőrkapitány elmondta ennek szellemében már bevezették az intézkedési kultúra váltást, erősítve a támogató, segítő rendőrség képét. A mentőállomás vezetője fontosnak tartotta kiemelni, hogy együtt dolgoznak ezeken a programokon, és később az utcán is.

Balla Tibor

2017. április 21., 08:00 szerző: Balla Tibor fotós: Zsedrovits Enikő

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...