Hírek

2017.02.07. 18:50

Közgyűlés a Pentele Baráti Körnél: egy szép esztendő után

Dunaújváros - Dunapentele egyik legnagyobb civil szerveződése, a Pentele Baráti Kör rendezett beszámoló taggyűlést.

Pekarek János

Egy újabb taggal hatszemélyesre bővült a város egyik legrégebbi civil szervezetének, a Pentele Baráti Körnek az elnöksége a kedden este rendezett beszámoló taggyűlésen. Eseménydús évet hagytak maguk mögött a penteleiek, számos szép rendezvénnyel. Mivel felvázolták idei terveiket is, mondhatjuk, hogy az esztendejük sem ígérkezik rosszabbnak.

Parádi György, a Pentele Baráti Kör elnöke nyitotta meg a civil szervezet éves közgyűlését kedden este, stílszerűen és hagyományosan a Pentele Klubban. A napirenden a tavalyi tevékenységről összeállított beszámoló, az idei tervek, valamint egy tisztújítás szerepelt: hattagúra egészítették ki a szervezet elnökségét. Ám mindenekelőtt egyperces néma felállással emlékeztek a kör elhunyt tagjaira: Tóth Györgyné Pesei Katalinra és dr. Radnai Évára.

Balról: Parádi György, Németh Györgyné és Szabó Tamás
Fotó: Ady Géza

Eseménydús évet tudhatnak maguk mögött - így összegzett az elnök. Számos ünnepségen, koszorúzáson vettek részt, vagy éppen rendeztek ilyet. Mi most csak kettőt említünk ezek közül: a Rosti Pál sírjánál volt koszorúzást, és a Kálvária dombon álló feszületnél tartottak ünnepséget.

De volt nagysikerű halászléfőző-verseny is a Szalki-szigeten, valamint 32 kilométeres zarándoklat a Duna-parton Adonytól ugyancsak a szigetig. Idén is számos érdekes programot terveznek: terveink szerint beszámolunk ezekről.

A Pentele Baráti Kör elnökségébe választották Pálinkás Bertalant.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!