Hírek

2017.06.15. 16:25

Az élményfürdő felújítása októberben kezdődhet el és tavasszal nyithat

DUNAÚJVÁROS A hajléktalanellátás, a városi sportingatlanok üzemeltetése és Modern Városok Program több helyi eleme is téma volt a csütörtöki közgyűlésen.

Szabó Szabolcs

A polgármesteri tájékoztatót követően a közgyűlés nyílt szakaszában 56 határozati javaslatról dönthettek a képviselők, akik előzetesen egy tájékoztató dokumentumot is kézhez kaptak, amely a Modern Városok Program helyi fejlesztéseinek, beruházásainak jelenlegi állását volt hivatott részletesen bemutatni. Az ellenzéki oldalról Beszterczei Zsolt (DK) és Szabó Zsolt (PM) képviselők több kritikát is megfogalmaztak, amelyekre Szepesi Attila alpolgármester reagált részletesen. Egy, a napokban született kormánydöntés értelmében heteken belül újra a város tulajdonába kerül az Aquantis élményfürdő.

Képünk előterében Cserna Gábor polgármester és Szepesi Attila gazdasági ügyekért felelős alpolgármester. A csütörtöki közgyűlésen a Modern Városok Program több eleméről is döntöttek Fotó: Zs. E.

A két, ellenzéki képviselő úgy vélte, az összefoglaló kevés konkrétumot tartalmaz, nem fogalmaz meg pontos határidőket, és az egész program finanszírozási háttere is kérdéses. A kritikákra Szepesi Attila gazdasági ügyekért felelős alpolgármester reagált. Elmondta: a beruházások többsége előkészítési szakaszban van, a fejlesztések üteméről folyamatosan egyeztetnek az illetékes hatóságokkal és a minisztériumokkal. Szepesi kiemelte, az élményfürdő már július első felében visszakerülhet a város tulajdonába, a közbeszerzés lebonyolítása után októberben kezdődhetnek meg a felújítási munkálatok, a fürdő pedig remélhetően a jövő év tavasszal nyithat ki újra. Téma volt a szintén a Modern Városok Program keretében megvalósuló "áruforgalmi csomópont" is. A két helyrajzi számon található terület - összesen 125 hektár, a Venyimi út mellett, jelenleg a Pálhalmai Agrospeciál Kft. tulajdonában van, és a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) hasznosítja. Most a BVOP-vel kell megegyezni a terület átadásáról. A leendő ipari parkot pedig a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. üzemelteti majd.

Ismét vita volt egyes városi sportingatlanok üzemeltetéséről. Az ellenzéki képviselők arra vártak választ, miért nem a DVG Zrt.-t bízzák meg a következő öt évre, hiszen a működtetésre fordított közel 900 millió forint így a város saját cégénél maradna. E felvetésekre is Szepesi Attila reagált, mint fogalmazott: ő is jó ötletnek tartaná, hogy a DVG Zrt.-t bízzák meg, ám a cégnek temérdek feladata van így is, és kapacitáshiány miatt nem tudja vállalni a működtetést.

A képviselők több tervről, pályázatról és beruházásról is döntöttek csütörtökön, ezekről részletesen lapunk későbbi számában olvashatnak majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!