Hírek

2013.11.21. 21:19

Közgyűlés: Társasházi problémák, peres ügyek, faktorálás

A közgyűlésen többször is szóba került a DVCSH Kft. Egyeztetés, társasházak, kinevezés.

Szabó Szabolcs

Számos, a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft.-vel kapcsolatos ügy adott témát a közgyűlési képviselőknek csütörtökön. Cserna Gábor polgármester beszámolójában elmondta, a közelmúltban egyeztetett a DVCSH Kft. ügyvezetőjével, Pikóné Perjési Irénnel, akivel áttekintették a cég és a város nem éppen feszültségmentes kapcsolatát. Mint Cserna kifejtette, bízik benne, hogy a jövőben sikerül majd tisztázni a vitás kérdéseket.

Ezekből pedig lehet még jócskán, hiszen a közgyűlésen szóba került, hogy DVCSH több társasháznak is olyan levelet postázott, amely szerint, ha november 30-ig nem fizetik be a cég szerinti tartozásukat, akkor az korlátozhatja a vízszolgáltatást.

Cserna Gábor ígérte, az ügyben tájékozódni fog a DVCSH-nál. Az ülés végén, a napirend 33. pontjánál ismét a DVCSH Kft. került a középpontba.

Abban a képviselők egyetértettek, hogy peres eljárásban vitáznak tovább a céggel. Ekkor Pintér Tamás, a Jobbik képviselője egy fogyasztótól kapott magánlevelet olvasott fel, amely szerint a DVCSH már egy faktorcégnek eladta az adott tartozást, és a fogyasztót érintő jövőbeni követeléseket is. Szóba került, hogy a város tulajdonában lévő DVG Zrt. miként is támogathatta a már említett ügyvezető-igazgató Pikóné újbóli kinevezését. Az ülésen jelen volt Mádai Balázs, a DVG elnök-vezérigazgatója, aki közölte, a DVG igazgatóságának korábbi döntését képviselte a DVCSH taggyűlésén.

Harmincnyolc napirendi pontot tárgyalt csütörtökön a közgyűlés. Nem egy – vitára adott okot (Fotó: Ónodi Zoltán)

A Zöld Rendelő Társasház helyzete is szóba került. Több képviselő is arra kérte a polgármestert és a hivatalt, hogy hatósági úton zárja le az egykori egészségügyi intézmény ügyét, amelyet már kifosztottak és életveszélyessé vált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!