Hírek

2016.12.13. 20:25

Közmeghallgatáson tájékoztatott a polgármester

Dunaújváros - Cserna Gábor polgármester közmeghallgatáson foglalta össze az év főbb adatait, és ismertette a 2017-es fejlesztési elképzeléseket kedden a városházán.

Körmendi Erzsébet

A városüzemeltetési munkákkal kezdte Cserna Gábor a karácsony előtti summázott évértékelést a közmeghallgatáson. Ahogyan fogalmazott: ezen a területen mutatkozik a legtöbb lakossági igény - az utak, járdák állapota, a közterületek rendje, tisztasága érinti város valamennyi polgárát.

A polgármester részletesen ismertette, hogy például növényvédelemre, rágcsálóirtásra, szúnyoggyérítésre, sportpályák, sportlétesítmények felújítására, parkolókra, gyalog-átkelőhelyekre mennyit költött az önkormányzat idén. Megtudhatták a közmeghallgatáson résztvevők egyebek mellett azt is, hogy 10 millió forintból felújították a játszótereket, valamint a kempingben és Újtelepen két újat is építtettek a gyerekeknek. 200 millió forintot áldoztak az utak felújítására, járdák térkövezésére. Száz közmunkás dolgozott az erdős területek, járdák, parkok gondozásán, tisztántartásán.

A szociális juttatásokon, egyéb támogatásokon kívül elhangzott, hogy az önkormányzat idén karácsonyra is ötezer forinttal ajándékozza meg az idős korúakat, erről csütörtökön dönt a közgyűlés. Fontos, hogy az iskolákat továbbra is sajátjának tekintse a város, függetlenül attól, hogy januártól állami működtetésűvé válnak, mondta Cserna Gábor.

Majdán Gábor Táborállással kapcsolatos kérdéseket tett fel a polgármesternek a közmeghallgatáson. Az előtérben két önkormányzati képviselő, Lőrinczi Konrád és Lassingleitner Fruzsina Fotó: Ady Géza

A jövő évi fejlesztési elképzelések közül kiemelte a zöld rendelő hasznosításának előkészítését, valamint az élményfürdőt, amit szeretnének megnyitni, visszaadni a városlakóknak. A területi operatív program keretéből elnyert 800 millió forint támogatásból a Makk Marci bölcsőde teljes renoválását, az Aprók háza és a Napsugár tagóvoda részbeni felújítását említette példaként a városvezető. Majd summázatként azt mondta: Dunaújváros stabil költségvetési lábakon áll, stabil fejlesztési tervekkel rendelkezik, bírja a kormány támogatását. Köszönetet mondott dr. Dorkota Lajosnak és dr. Galambos Dénesnek, a közalkalmazottaknak, a köztisztviselőknek, civileknek és minden, városért, a helyi közösségekért ténykedőnek.

A hozzászólások között elsőként a kórház környéki parkolási gondokról, egyéb közlekedési gócokról hallhattunk. Kérdezték a polgármestert Táborállás építési tilalmának feloldásáról, a zöldhulladék kezeléséről, az északi lakóövezet és Táborállás csatornázásáról, sürgették a Venyimi út felújítását. Az Intercisa Lakásszövetkezetet képviseletében Fónad Ildikó írásba foglalva adta át a DVCSH-val kapcsolatos rossz tapasztalataikat Cserna Gábornak, aki valamennyi kérdezőnek írásbeli választ ígért. Végezetül megköszönte a részvételt, és áldott karácsonyt kívánt mindenkinek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!