Hírek

2017.03.28. 17:45

Cél a közművelődési tevékenységek fejlesztése, helyi értékek bemutatása

Dunaújváros - Tizenöt millió forintos keretösszeggel közművelődési pályázatot írt ki a helyi önkormányzat. A beadási határidő április 20.

Szabó Szabolcs

Sokat jelenthet a helyi alkotók, művészeti csoportok, kulturális szervezetek, rendezvények és intézmények finanszírozási kérdéseinek megoldásában a helyi önkormányzat által kiírt, immáron hagyományosnak mondható közművelődési pályázat.

A sikeres pályázók között 15 millió forintot oszthat ki az önkormányzat.

A kiírása szerint pályázni lehet: hagyományteremtő- és őrző városi rendezvények szervezésére, közművelődési tevékenységek fejlesztésére, művészi tevékenységre, valamint kiadványok megjelentetésére. Dunaújvárosi lakóhelyű szerzők saját műveik, illetve róluk szóló kiadvány támogatásáért folyamodhatnak, saját erő feltüntetése pedig előnyt jelenthet az elbírálás során. Fontos kiemelni, hogy művészeti-irodalmi kiadványok esetében csatolni kell a műről írt szakvéleményt is.

Helyi alkotók bemutatkozásának támogatására is mód nyílik Fotó: Ady Géza

A fent említett pályázaton indulhatnak dunaújvárosi székhelyű kulturális és oktatási intézmények, kulturális alaptevékenységű civil szervezetek, közalapítványok, gazdasági társaságok és dunaújvárosi lakóhellyel rendelkező magánszemélyek is. Egy pályázó legfeljebb három témában nyújthatja be kérelmét. Érdemes megjegyezni, hogy aki az elmúlt két év valamelyikében önkormányzati költségvetésből kapott támogatással nem számolt el, az kizárja magát a pályázatból! A pályázat elbírálását követően egyedi kérelmek alapján céltámogatásra csak korlátozott mértékben lesz lehetőség.

A pályázat során 1-2 oldalon ismertetni kell a tervezett tevékenységet, továbbá a pályázat mellékletét képező adatlapon részletezni a költségeket, és csatolni az adatlapon felsorolt nyilatkozatokat és igazolásokat. A nyilatkozatok benyújtása nélkül a pályázat érvénytelen.

További információ kérhető [email protected] e-mail címen, Bokor Zsuzsanna kulturális ügyintézőtől.

A pályázat benyújtási határideje: április 20.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!