Hírek

2013.02.26. 16:46

Közösen folytatja Nagykarácsony és Daruszentmiklós

Nagykarácsony - A nagykarácsonyi házasságkötő teremben pénteken a képviselő-testületek áldásukat adták a helyi és a daruszentmiklósi polgármesteri hivatal frigyére.

Körmendi Erzsébet

Kisapostagon kívül Nagykarácsony és Daruszentmiklós a másik két kicsi  kétezres lélekszámnál alacsonyabb  települése térségünknek, amelynek választania kellett, hogy melyik polgármesteri hivatalhoz csatlakoznak március elsejétől. Hosszas vívódás előzte meg a döntést, és az utolsó pillanatban léptek.

- Tárgyaltunk Kisapostaggal és Baraccsal is, de miután a két község megállapodott egymással már csak Dunaújvárost választhattuk volna. Szerencsés, hogy végül Nagykarácsonnyal sikerült megegyeznünk - hangsúlyozza Rauf Norbert, Daruszentmiklós polgármestere.

- Mi pedig már majdnem aláírtuk a megállapodást Előszállással, amikor a daruszentmiklósiak felajánlották a csatlakozásukat azzal a kikötéssel is, hogy mi leszünk a központ - mondta Scheier Zsolt, Nagykarácsony polgármestere.

A két település képviselő-testülete pénteken este fogadta el a megállapodást, amelynek eredményeként egyik település polgármesteri hivatalában sem lesz szükség létszámleépítésre, mindkét község fizeti a saját költségeit. A közös önkormányzati hivatalt Nagykarácsony jegyzője, Szabóné Nyigrényi Judit irányítja majd, a daruszentmiklósi jegyző a továbbiakban aljegyzőként látja el feladatait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!