Hírek

2013.10.16. 05:00

Közösség Kisapostagon

Kisapostag - Sikeres hétvégén és hétkezdeten vannak túl a településen és a hónap vége is emlékezetes lesz!

Pekarek János

- Sikeres volt a szombati faluszépítési nap! - újságolta kérdésünkre Nagy Attila, a település polgármestere.

Kisapostagon ugyanis ezekben a hónapokban zajlik a csatornaépítés második üteme - aminek következtében az érintett utcákban (gyakorlatilag a Fő utca és a Kossuth utca kivételével az összes többiben) elég nagy felfordulás van: különösen esős időben kellemetlen az utakra felhordott lösz és agyag.

Ezért kérték a lakókat az önkormányzattól, hogy a szombati faluszépítési nap alkalmából lehetőség szerint tegyenek rendet az úttesteken, megkönnyítve a helybeliek közlekedését.

 

 

- Szerencsére szorgalmas emberek laknak Kisapostagon, lehet, hogy a felhívás felesleges volt: sokan és sokat dolgoztak! - jegyezte meg a polgármester.

Nagy Attila hozzátette: hétfői lomtalanítási akciójuk is sikeres volt: a helyi polgárőrök egy nagy teherautónyi fémhulladékot gyűjtöttek össze a portákról. Ennek árából a kisapostagi polgárőrség fenntartási költségeinek egy részét fedezik majd: ez is volt az akció célja. Az összegyűjtött fémet is egy helybéli vállalkozó segít beszállítani az átvevő telepre.

Végéhez közeledik a kisapostagi óvodaépítési terv, mondta végül a polgármester: az avatási ünnepséget október 31-én délután rendezik!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!