Hírek

2016.01.25. 18:03

Közösségépítés terén példa értékűt alkottak

Kulcs – Az álmokat, terveket,amelyeket dédelgettek, nagyvonalakban sikerült megvalósítaniuk Kulcs települési vezetőinek tavaly.

Körmendi Erzsébet

Jobb Gyula polgármestert kértük meg, értékelje röviden a múlt évet és mondja el, milyen terveket szőnek a 2016-os esztendőre.

– A képviselő-testület tagjai nagyon sokat dolgoztak tavaly, minden tőlük telhető segítséget megadtak, hogy elérjük a kitűzött céljainkat. A közösségépítés, amire vágytunk és igény volt, sikerült: összehoztuk a helyieket. A kulcsiak úgy érzem, szívesen jönnek a rendezvényekre. Ha nagyon nem akarunk visszamenni időben, akkor említem az őszi ecuadori napokat, a Kulcs a szívedhez akciókat, az adventi készülődést, a jótékonysági árverést, adományosztásokat, halászléfőzést...– mondta Jobb Gyula.

A közösségi élet fellegvára volt Kulcs az elmúlt évben: a karácsonyi halászlét is együtt főzték Fotó: Zsedrovits Enikő

Visszagondolva a múlt évre, tényleg igazat kell neki adnunk teljes mértékben, hiszen karácsony előtt olyan szintén értek egymásba a rendezvények Kulcson, hogy már azt kérdeztük: Marad-e egyáltalán idejük a kulcsi embereknek a családi karácsonyra készülésre? Ám ezen a megjegyzésen a polgármester csak mosolyog, hiszen a közösségteremtést alapcélul tűzték ki. Mellette természetesen a fejlesztésekre összpontosítottak. A partfal stabilizálása sok erőt és forrást igényelt, de a problémás szakasznak már csak a hajóállomás fölötti része húzódik át idénre, a többit rehabilitálni tudták. A partvédelmet is szolgálja a falu eddigi legnagyobb beruházása, a csatornázás, amit kormányzati segítséggel várhatóan idén elkezdenek. Ugyancsak erre az évre tervezik annak a járdának a megépítését,amely a 6-os főúttól a szurdokon keresztül az óvodáig vezet majd – a tervek készek, a közbeszerzési eljárás lefolytatása után kezdődhet a kivitelezés. A belvíz folyamatos figyelmet igényel az önkormányzattól,az intézmények kiválóan működnek, az örvendetesen emelkedő gyereklétszám miatt az iskola bővítésére, felújítására lesz szükség, amelynek a terveit már elkészíttették. Meghatározták a települési stratégia fő irányait, most már az egyes feladatok részletes kimunkálásán dolgoznak a„stábok”.

– Fontos, hogy mi magunkra számítsunk, érezzük jól magunkat, fogjunk össze, oldjunk meg amit tudunk.Mellette próbáljuk minél hatékonyabban kiaknázni a pályázati lehetőségeket. Szeretnénk a Duna-partot visszaadni a kulcsiaknak, a turistáknak, a gyerekeknek, a kerékpározóknak,a horgászoknak. Nagyon fontos a költségvetés stabilitása, a nagy álmunk pedig egészségfaluvá fejleszteni Kulcsot, saját orvosi rendelővel, ahova az emberek gyógyulni járnak és jól érzik magukat – mondta Jobb Gyula.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!