Hírek

2015.08.24. 16:40

Füléné Perusza Katalin és Nógrádi Sándor Rácalmásért-díjat vehetett át a városnapon

Rácalmás - Két kiváló ember és szakember, Füléné Perusza Katalin tanító és Nógrádi Sándor edző Rácalmásért-díjat vehetett át a városnapon.

Körmendi Erzsébet

Füléné Perusza Katalin több mint 30 éve tanít Rácalmáson, a Jankovich Miklós Általános Iskolában, tanulók százainak volt tanító nénije. Gyermekei imádták, mert családias légkört tudott teremteni és szabadidős tevékenységek sokaságát valósította meg. Az iskolában és településen is rendkívül sok feladatot vállal, önzetlenül. Szívügyének tekinti a hátrányos helyzetű gyermekek támogatását és az ifjúságvédelmi feladatokat. Rendkívül aktív tagja a városvédő egyesületnek is. Osztályával és a szülőkkel rendszeresen gondozza településünkön a virágágyásokat. A fesztiválokon segítőként állandóan jelen van, tanulóival készített tökdekorációit mindenki megcsodálja. A Rácalmásért Oktatási, Kulturális és Környezetvédelmi Egyesület elnökeként végzett agilis tevékenysége révén évente számtalan programot, kirándulást tudtak megvalósítani a civil szervezetek és az iskola, valamint ezeken a rendezvényeken az arra rászoruló gyermekek anyagi terheit csökkenteni. Az íjászok munkáját is számtalan módon, odaadóan segíti.

Füléné Perusza Katalin és Nógrádi Sándor

- Számomra az életet jelenti a tanítói pálya, ezt láttam otthon szüleimtől, pedagógus édesapámtól, és ezt tapasztalom az iskolában is. Közösségi munka terén pedig az motivál, hogy imádom a szépet és a jót, ám tudom, hogy tenni is kell például a környezetünkért, a színvonalas programokért. A gyerekeket is arra tanítom, hogy attól válik még értékesebbé valami, ha benne van a keze munkája is - mondta Füléné Perusza Katalin a díjátadás után.

Nógrádi Sándor 1990 márciusában költözött Rácalmásra és szinte azonnal elkezdte a kézilabda utánpótlás szervezését. Dunaújvárosból egy komplett felnőtt csapatot hozott létre saját részvételével, akikkel a megyei bajnokság megnyerése után két évig az NB II-es bajnokságban szerepeltek. A felnőtt csapat mellett a felső tagozatos fiúkat és lányokat is edzette. A hosszú, kitartó munka elismeréseként az utánpótlás korú lányokból sikerült egy női gárdát is megalakítania. 2003-ban három csapattal részt vettek egy kupasorozaton Svédországban. 2006-ban megalakította a daganatos betegségben szenvedőkért a Remény Klubot, amelynek elnöke és amely egyesület a mai napig aktív társadalmi szervezet Rácalmáson. Nógrádi Sándor a Rácalmási Városvédő-és Szépítő Egyesület aktív tagja is. Mindezek mellett legnagyobb sikerének azt tartja, hogy már két éve hat gyermekcsapattal játszanak az Országos Gyermekbajnokságban, és négy csapat mellett edzősködhet. Az Almások-Almása csapattal évek óta foglalkozik és a különböző erő és ügyességi versenyeken nagyon szép eredményekkel öregbítik Rácalmás hírnevét az ország különböző almás elnevezésű településein.

- A sport mindent jelent, örömet, bánatot, sikereket, fejlődést. A gyerekek sokat adnak számomra lelkileg, nekik és a családomnak, a feleségemnek köszönhetően lábaltam ki a bajból, betegségből. Nélkülük és a segítő szülők nélkül nem tudnám ezt az eredményt elérni. Köszönöm - mondta Nógrádi Sándor.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!