Hírek

2015.06.16. 14:45

Közösségi ügy lett Barbara segítése!

Megható olvasóink segítőkészsége: hétfői segélykérő cikkünk után sokan jelentkeztek!

Pekarek János

„Élet- és munkaszeretetével példakép lehetne!” – írtuk hétfőn Jovány Barbaráról, régi riportalanyunkról, aki 26 évesen két évtizede vak egy súlyos betegség következtében. Emellett újabb betegségek, családi tragédiák is sújtották – de ő nem adta fel: mindent megtesz, hogy önálló, dolgos életet élhessen. Ám sem a nagymamájától örökölt lakásának egy jótékonysági koncerten összegyűlt pénzből való felújítása, sem nyári étkezése nem megoldott (tanítási időben volt iskolájából, a Dózsából viheti az ételt.)

Jovány Barbara: ügy lett! (Fotó: Amatőr felvétel)

Cikkünk megjelenésének reggelén elsőként a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány és a Campus étterem jelentkezett: ők a nyár egész idejére ellátnák Barbit ebéddel, hétvégén is. Cserna Gábor polgármester személyesen vállalta, hogy fizeti Barbi ebédjét a Fészek étteremből, és a házhozszállításról is gondoskodik. A „Jobb adni, mint kapni!” facebook-csoport is gyűjtést indított számára. Vállalkozók is jelentkeztek, hogy segítenének. Közzétettük Barbi számlaszámát is (117 73047-00364236). A számla kezelője már érdeklődött: mi történt Dunaújvárosban? Hirtelen több átutalás is érkezett...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!