Hírek

2016.01.17. 19:39

Központi felvételizők

Dunaújváros – Szombaton tartották országszerte a középiskolai központi írásbeli felvételi vizsgákat, Dunaújvárosban két intézmény, a Széchenyi Gimnázium és a Pannon Oktatási Központ volt érintett.

Gallai Péter

Az Oktatási Hivatal korábbi tájékoztatása szerint a középiskolák közel fele egyáltalán nem tart felvételit a 2016/2017-es tanév keretében. Ezek az intézmények az általános iskolai tanulmányi eredmények alapján rangsorolják, illetve veszik fel a tanulókat. Országosan mintegy 410 középiskola írta elő valamely feladatellátási helyén, hogy a hozzájuk jelentkező tanulók előzetesen vegyenek részt a központi írásbelin. Amelyik tanuló úgy tervezi, hogy februárban majd ezek valamelyikébe is beadja felvételi jelentkezését, annak mindenképp részt kellett vennie a vizsgán.A központi felvételi vizsgán részt vevő diákoknak mind a magyar nyelvi, mind a matematika írásbeli vizsgákon 45 perc alatt tíz feladatból álló feladatsort kell megoldaniuk, ezzel tárgyanként egyformán 50-50 pontot szerezhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!