Hírek

2013.11.14. 17:55

Kiválóan szerepeltek a Fészek tanulói a szakácsolimpián

Dunaújváros - A Fészek Tanétterem tanulói megcsillantották tehetségüket a Mirbest Ifjúsági Szakácsolimpián: lenyűgözték ételeikkel a közönséget.

Körmendi Erzsébet

Madzag Anett, Kövics Viktória és Bertók Bernadett a hidegtálakkal, süteményekkel, dísztortával (Fotó: Fészek Tanétterem)

A háromfős csapat két szakács tagja Bertók Bernadett és Madzag Anett, valamint a cukrász növendéke Kövics Viktória. Olyan csodákat varázsolt a zsűri és a szintén ítésznek számító közönség asztalára, mint például előételként a tökmagolajon konfitált süllő kolozsvári szalonnával, székelyesen, főételként sous vide ropogós kacsamell őzfilével zellerpüré-ágyon, zöldségchipsszel és marinált sütőtökkel, végül Viktória megfejelte mindezt a desszerttel, ami habkönnyű csokoládé mousse volt ropogós rétesfészekben, gyümölcsvelővel... Ki hinné, hogy az imént felsorolt, kétségkívül ínyenc fogásokat három tanuló preferálta profi módon, aki egy éve tanulja a szakmát. Tudásukkal lenyűgözték a szakmai olimpikonokból álló zsűrit: negyedik helyezést értek el. E nem kis dicsőséget megkoronázták a szakácsolimpia közönségdíjával. Szakoktatójuk, Fehérné Hőgyi Mária érzékelteti, miért különleges érdem ez az elismerés.

- A közönség nem tudja, hogy az adott menüt ki főzte, csak megrendeli a számára szimpatikus ételsort. Összesen húsz adatot kellett készíteniük a fiataloknak. A többi csapattól tíz-tizenkét adagot rendeltek. Tőlünk huszonegyet, úgyhogy elég sem lett, amit főztek. Fantasztikus volt.

- A szakácsolimpia szervezői felkérték a Fészek Tanéttermet, mint szakképző céget, hogy nevezzen be a versenyre. Lányaink erős mezőnyben állták meg a helyüket, náluknál sokkal gyakorlottabbakat utasítottak maguk mögé, ugyanis a többi csapatot segédek, gyakornokok alkották, akik már elvégezték a szakképzőt. A versenyzőkre volt bízva, hogy megadott alapanyagokból milyen ételsort készítenek, és a hidegtálkompozíciók terén mivel rukkolnak elő. Nagy büszkeség, hogy az olimpián ragyogóan szerepelt fiatalok készítik az ételeket a Fészek konyháján - tette hozzá Rácz Mária tanétteremvezető.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!