Hírek

2014.07.22. 18:50

Különösen hátrányos utca

Dunaújváros - Ha nem jön közbe semmi, akkor pénteken végleg helyreállítják a Hunyadi utcai úttestet.

Pekarek János

Majdnem befejeztük már a Hunyadi utcai csőtörés következményeinek elhárítását - mondta lapunknak Molnár Mihály, az úttest helyreállítására a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- és Hőszolgáltató (DVCSH) Kft.-vel szerződött Duna-Via Kft. ügyvezetője.

A legutóbbi munkafolyamat pénteken záródott le, mondta Molnár: akkor betonozták be a munkagödröt.

A betonnak néhány napot kötnie kell, így a szakember.

A beton megszikkadása után várhatóan csütörtökön kezdődhet majd az aszfaltból készülő kopóréteg felhelyezése, közölte Molnár Mihály. Azért nem hamarabb, mert a keddi esőzések után szerdára is csapadékot jósolt a meteorológia. Márpedig esőben aszfaltozni lehetetlen.

Az aszfaltbevonat elkészülte után már csak a munkaterület kitakarítása marad hátra, mondta az ügyvezető. Azután pedig, várhatóan pénteken, átadják a forgalomnak a helyreállított úttestet.

Hunyadi utca: a betonréteg készen van, csak az aszfalt hiányzik

Mint arról lapunkban kezdettől beszámoltunk: június közepén történt a csőtörés, aminek következtében kráterszerűen beszakadt a Hunyadi utcai úttest.

A csővezeték helyreállítása után július 7-én kötött szerződést a DVCSH a Duna-Via Kft-vel, amely még aznap hozzálátott a munkagödör feltöltéséhez. Másnap azonban egy felhőszakadás a töltelékanyag nagy részét kimosta a gödörből, és jelentősen meg is nagyobbította azt.

Ezután kisebb gátakat létesítettek az útépítők, hogy megakadályozzák a viharok további kártételét. Ám az időjárás azóta is nagyban hátráltatta a munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!