Hírek

2015.06.30. 15:39

6 témakörben döntöttek a képviselők a soron kívüli közgyűlésen

Dunaújváros - Soron kívül ülésezett a közgyűlés kedden. Hat témakörben döntöttek a képviselők, tíz perc alatt, hozzászólás nélkül.

Körmendi Erzsébet

A közművelődésre kiírt pályázatra beérkezett alapítványi kérelmekről döntött a közgyűlés elsőként. A szakbizottság javaslata alapján hat tételt fogadtak el a képviselők. A Jószolgálati Otthon Közalapítvány kérésére 350 ezer forintot szavazott meg évkönyv megjelentetésére a 25. évforduló alkalmából. A Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes Alapítvány 400 ezer forint támogatást kapott az idei szüreti rendezvényekhez, néptánc találkozó lebonyolítására. Az Arany János Általános Iskola emelt szintű vizuális kultúra tagozatának 30. évfordulójára tervezett kulturális rendezvényekre 500 ezer forintot hagyott jóvá a testület. A Szonáta Zeneművészeti Alapítvány 250 ezer forint önkormányzati támogatásban részesült a zenei világnapi programra. A Modern Művészetért Közalapítvány 400 ezer forintot kapott az Újpart kiállítás megrendezésére, valamint egymillió forintot Móder Rezső E-Műteremgalériájának rendszeres kiállításaira és a zenélő szoborparkra.

Cserna Gábor polgármester ismertette a közgyűlés napirendjét az ülés elején
Fotó: Ady Géza

Az utak és járdák javítására nem elég a betervezett összeg, további 35 millió forintot szavazott meg a közgyűlés, és énnek megfelelően módosította a közszolgáltatási keretszerződést.

A víziközművek rekonstrukciója két fronton is szerepelt. Először a múlt évi munkák elszámolását hagyták jóvá a képviselők, utána pedig az idei tennivalókra tértek rá. Egyetértettek azzal, hogy a DVCSH Kft.-nek 55 millió forintot kell fizetnie az önkormányzatnak vagyonbérleti díjként. Ám ezt az összeget nem kell a szolgáltatónak átutalnia ebben az évben sem, mert a bérleti díj terhére elvégezheti a vízhálózat rekonstrukciós munkáit.

A város 2012 augusztusában kötött koncessziós szerződést a városi sportlétesítmények üzemeltetésére. Idén jelentős változás történt: a stadion jelentős fejlesztésen megy keresztül, amely kihat a későbbi a létesítményi költségekre is. A közgyűlés emiatt havi közel négymillió forint többlet forrást szavazott meg, ami azt jelenti, hogy augusztus 1-től december 31-ig összesen közel 20 millió forinttal fizet többet a város a stadion üzemeltetéséért.

A Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Dunaújvárosi Tagintézményének költöznie kell, mert a jelenlegit vissza kell adnia a Móra Ferenc Általános Iskolának. Alternatívaként Alkotás utcai, Derkovits utcai és Október 23. téri helyiségek merültek fel. A közgyűlés az Október 23. tér 9. szám alatti helyiséget ajánlotta fel a szakszolgálatnak, amely kis átalakítással, rövid idő alatt beköltözhető. Előnye, hogy - mivel a városközpontban található - jól megközelíthető vidékieknek is, földszinti helyiségként könnyen akadálymentesíthető. Átalakításuk a legkisebb költséggel jár. A közgyűlés ezen felül három irodából álló helyiség bérletét és rezsi költségét vállalta, hogy ezzel is segítse a pedagógiai szakszolgálat munkáját.

Nem volt szabálytalan

Dr. Orbán Zsuzsanna aljegyző korábbi képviselői vádakra reagálva tájékoztatta a közgyűlést a város közvilágításának felújítására lefolytatott közbeszerzési eljárás felülvizsgálatáról. Elmondta: a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium lefolytatta az eljárást és megállapította, hogy semmilyen szabálytalanság nem történt.

 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!