Hírek

2014.06.10. 16:40

Művészeti ajánlatok a DUDIK-on: árnyjáték, installációk, személyre szabott színház

Dunaújváros - Az idei DUDIK fesztivál is számos izgalmas programmal várja a fesztiválozókat a Szalki-szigeten.

Szabó Szabolcs

Ki az a városi legenda, aki gyermekkorában a Gagarin tér és a Bocskai utca környékén a nála lévő zsírkrétával vagy a kezébe kerülő tégladarabbal minden házfalat nonfiguratív képekkel díszített éppen olyan magasságban, amit az életkora megengedett? - tette fel megfejtendő kérdését tavaly novemberben az Éjszakai Átszálló Idővagonja, a Mindent aPunkról című performance ürügyén. Várnai Gyula, Páhi Péter, Farkas Gábor, Móder Rezső kesernyés árny-, hang-, és bábjátéka akkor nagy sikert aratott, csakúgy, mint két héte a székesfehérvári bemutatón.

Mindent a Punkról az árny-, fény-, és bábjáték ősbemutatója a tavaly novemberi Éjszakai Átszálló Idővagonjában volt. Képünkön a főhős-főszereplő Móder Rezső Munkácsy-díjas alkotó

A különleges művészeti élményt nyújtó előadás a DUDIK Fesztivál minden estéjén látható lesz.

Emellett Várnai Gyula Rugalmas térérzékelés avagy: a hely szelleme című installációja, valamint Translap címmel a MOME építész hallgatóinak bemutatója-installációja is várja majd a fesztiválozókat. Az idei kulturális programsáv egy színházi előadással is bővült. Egy fő az egy fő személyre szabott színházi darabot kínálnak majd a vállalkozó kedvű közönségnek. A k2 Színház interaktív színházi kísérletének alkotói: Piti Emőke, Viktor Balázs, Horváth Szabolcs Rózsa Krisztián, Domokos Zsolt, Benkó Bence és Fábián Péter. Hogy mit is rejt a privát színház? Kiderül a DUDIK-on!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!