Hírek

2013.07.30. 14:14

Kulturális utazások a Jószolgálati Otthon lakóinak

Dunaújváros - A Jószolgálati Otthon másfél évtizede szervez utazós tábort a gondozottaknak. Szegeden voltak a múlt héten.

Körmendi Erzsébet

A Jószolgálati Otthon Közalapítvány vezetése és dolgozói közös kezdeményezésére  1995-ben szerveztek először néhány napos tábort az  ellátottaknak. Kezdetben a papírgyár pihenőparkja volt a bázis, majd a szervezők tapasztalatai alapján tágult a tér... a mozogni jól tudó, a kulturális értékekre nyitott fiataloknak  differenciált utazós táborral nyitottak, és azóta igyekeznek  ország-megismerő kulturális utazásokkal szélesíteni ismereteiket, tapasztalataikat.

Fotó: Jószolgálati Otthon

Az idei szegedi ötnapos tábor apropóját ismét egy nagyszabású szabadtéri előadás adta, a melyet szombaton, július 27-én este néztek meg. Közös programként hajóztak a Tiszán, jártak a szalámi és paprikai múzeumban, bebarangolták a város nevezetességeit, megnézték a Móra-múzeum teljes kiállítását, a Szent István kilátóból láthatták a panorámát, jártak a Vadas-parkban, majd kisvasúttal  búcsúzóul újra megtekintették a nevezetességeket. A szegedi kirándulás résztvevői: Hellebrandt Ferenc, Cseh Gábor, Killer Attila, Szűcs Krisztián, Véner Tamás, Tankovics Tamás, Tóta Tibor, Boros Eszter, Kecskés Klári, Szabó Lilla, Tóth Zsuzsanna,  Roth Erika, Zsiga Katalin, Schindler Éva, Szeibert Lóránt, Szabó József,  Volek István, Pintér Dezső, Kelemen Gábor.  Kísérőik: Szigeti Ernőné, Kovásznainé Bereczky Anikó, Királyné Szeri Szilvia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!