Hírek

2017.02.12. 19:45

Kultúrházak éjjel-nappal két napon át az MMK-ban

Dunaújváros - Pezsgő élet folyt a hét végén az MMK-ban a Kultúrházak éjjel-nappal című rendezvénysorozatán.

Balla Tibor

Már pénteken kora délután elkezdtek gyülekezni az érdeklődők, hiszen az országban itt láthatta először látogató a paksi Gastroblues fesztivál 25. jubileumi évének tiszteletére rendezett vándorkiállítást. Joggal merülhet fel sokakban, hogy mi köze ennek az egésznek a városhoz, pedig a válasz rendkívül egyszerű, a fesztivál bölcsője Dunaújvárosban ringott. Ezt maga az ötletgazda, Gárdai György mondta.

A Gastroblues fesztivál 25 éves történetét foglalja össze képekben és tényekben az a vándorkiállítás, amely a Kárpát-medence 15 helyszínére jut majd el

Merthogy természetesen itt volt a dunaújvárosi múlttal is rendelkező főszervező, Gárdai Kaktusz" György is, de Paks polgármestere, Süli János, és Dunaújváros polgármestere Cserna Gábor, dr. Kovács Antal, a Paksi Atomerőmű kommunikációs vezetője mellett. Kedves gesztusként szólította színpadra Prosek Zoltánt, aki a kezdetektől a fesztivál grafikai munkáit végzi, Grábics Gábort, akinél az Arany Csillag szállodában a Magnós klub vezetőjeként becsempészhette az értékes zenét is a diszkó falai közé, valamint Jankó Árpádot, a Móricz iskola egykori igazgatóját, akinek gondos kezei alól Gárdai Viktóriából mára a Pannon Filharmonikusok szóló fuvolistája lett. Nem feledkezett meg Móder Rezső Munkácsy-díjas festőművészről sem, akinek a logója alatt fut 25 éve a fesztivál.

A kicsik végig izgulhatták Cilike kalandjait a bábszínházban

A pénteki megnyitó után az MMK történetének talán leglátogatottabb koncertjét adta a Memphis Patrol együttes, beindítva a táncos lábakat is. Ha csak annyit mondunk, nem fértek be a terembe, az kellő támpont lehet.

Készülnek a szívecskés üdvözlőlapok Kiss Federika Dóra és Kiss Enikő Flóra, valamint Nagyidai Zsuzsanna kezei között Fotó: Ady Géza

Szombaton már kicsit csendesebb programokat kínált a város kultúrháza. Délelőtt a kézművesvásáron szebbnél szebb igényes portéka között válogathattak, majd a délután a gyerekeké volt. Talán a közelgő Valentin-nap miatt a játszóházban sok-sok szívecskés motívum készült. Később a gyerekek Cilike, a hiszékeny egérke történetét izgulhatták végig a Tekergő Bábszínház előadásán. Aztán, hogy az elgémberedett tagokat megmozgassák, Suplicz Mihály vezetésével tánclépéseket gyakoroltak. Csakúgy, mint szépszámú felnőtt táncoslábú később.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!