Hírek

2013.09.19. 19:22

Kultúrközpont lesz a pentelei malomból

Hogyan tovább pentelei malom? Erre a kérdésre is választ kaptak a képviselők a közgyűlésen.

Körmendi Erzsébet

Az önkormányzat megoldja a malom villamosenergia-ellátását – ami nagyjából nyolcvanezer forintba kerül – és vizesblokkot alakít ki durván 1,4 millió forintból. Az utóbbi léte higiénés szempontból nem mellékes: az őrzést ellátók most a malom területén lévő TOI TOI wc-fülkéből vételezik a vizet. Ez a „kényszermegoldás” négyhetenként több mint húszezer forintba kerül – ennyi a bódé bérleti díja.

Tóth Kálmán gondnoki lakás kialakítását javasolta, Pintér Attila pedig érdeklődött: mi az önkormányzat terve a malommal?

Hingyi László először megköszönte a cégeknek és a civil szervezeteknek a rendrakásban, takarításban nyújtott felbecsülhetetlen értékű segítségét. Válaszában elmondta: az építésszel és más szakemberekkel hétfőn beszélik meg a további terveket a helyszínen. Gondnok helyett inkább körzeti megbízotti irodában gondolkodnak, szolgálati lakással együtt, ami közbiztonsági szempontból duplán előnyös lenne. Továbbá kulturális központtá szeretnék fejleszteni a pentelei malmot, amelyben szabadtéri színpad, játszótér és kiállítóterem egyaránt helyet kapna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!