Hírek

2017.08.15. 15:20

Kutyapark a felső Duna-parton: Segíti a kedvencek képzését, mozgását

A társadalmi felelősségvállalás és az önkéntesség újabb kiváló példája az elkészült kutyapark, amelyet tegnap adtak át ünnepélyes keretek között a Panoráma út és az Október 23. tér sarkán.

Körmendi Erzsébet

A kutyatartóknak és kedvenceiknek kedveztek az önkéntesek ezúttal: egy olyan parkot hoztak létre a Panoráma út és az Október 23. tér sarkán, a felső Duna-parti zöldterületen, ahol számos hasznos eszköz segíti az ebek tanítását, mozgását, egyben a felelős állattartásra is felhívva a figyelmet. A park avatásán részt vett tegnap dr. Galambos Dénes, a 4-es számú választókerület országgyűlési képviselője és Hwang Seong Hak, a Hankook Tire rácalmási gyárának ügyvezető igazgatója.

Képünkön Biber Erzsébet, a helyi kutyaiskola vezetője a kutyájával, Hugival a helyszínen

A város felső Duna-partjának az a része eddig is a kutyasétáltatók kedvelt területe volt, és mostantól még inkább az lesz. Roy Katalin, a Hankook Tire Magyarország Kft. kommunikációs vezetője úgy fogalmazott köszöntőjében a kutyapark átadási ünnepségén: az eszközök segítik a dunaújvárosi kutyatartók közösségét, feladatokat adnak és átmozgatják a kutyákat.

Kipróbálták a parkot: Kun Attila Noel nevű kutyája felugrott a felső Duna-parton újonnan telepített egyik akadályra, mögötte Biber Erzsébet, a dunaújvárosi Joy & Co. kutyaiskola vezetője Hugival

Orosz Csaba mutatja a kutyaürülékgyűjtő eszköz használatát

Dr. Galambos Dénes, a 4-es számú választókerület parlamenti képviselője elismeréssel szólt a Hankook társadalmi felelősségvállalásáról, amelynek fontos állomása volt a dunaújvárosi tűzoltóság épületében végzett jelentős munka. Köszönetet mondott a gumiabroncsgyárnak a várossal szoros együttműködésért, az önkénteseknek, közülük is Orosz Csaba tűzoltóparancsnoknak a munkájáért, aki a kutyapark kialakításának is aktív közreműködője volt. A képviselő kiemelte: a 30 millió forinthoz közelít az önkéntes program keretében megvalósított mintegy 80 projekt. Megköszönte, hogy a hű társ, a kutya részére olyan pályát építettek, amely fejleszti az ügyességüket is.

Galambos Dénes, a 4-es számú választókörzet parlamenti képviselője megköszönte Hwang Seong Hak ügyvezető igazatónak a gyár társadalmi felelősségvállalását és a várossal való szoros együttműködését Fotó: Ady Géza

Hwang Seong Hak ügyvezető igazgató a következőket hangsúlyozta: "Nagyon örülünk projektünk sikerességének. Úgy vélem, hosszú távon is jótékony hatása lesz a kialakított kutyaparknak, hiszen nemcsak a munkálatok idejére hozta össze az itt élőket, hanem a későbbiekben is kitűnő közösségi, találkahelyként funkcionálhat majd a kutyájukat sétáltatók számára. A "KÖSZ Hankook!"programunk célja Dunaújváros megszépítése, de nem mellékes az sem, hogy összehozzuk az itt lakó közösséget. Úgy látjuk, ez eddig maradéktalanul sikerült, ezért szeretnénk folytatni a programot jövőre is."

Varga Melinda is önkéntesként segített az eszközök telepítésében

A projekt megvalósításához az egész város összefogott: a gyár az eszközökről és segédanyagokról gondoskodott, Dunaújváros önkormányzata a helyszínt biztosította, a lakóközösség pedig önkéntesként járult hozzá a program sikeréhez. Kiss Krisztina és Varga Melinda például azért segített önkéntesként az eszközök telepítésében, mert mindketten imádják a kutyákat.

Kiss Krisztina örömmel vett részt a kutyapark kialakításában

A gazdik és kedvenceik birtokba vehetik a város első kutyaparkját, ahol a játékot szolgáló kisebb akadálypályával színesíthetik a közös sétát, és az eszközök (például az ürülékgyűjtő) is elősegítik a felelős állattartást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!