Hírek

2017.03.23. 22:15

Kutyusokat lehet örökbe fogadni Dunaújvárosban

Dunaújváros - Örökbefogadó napot tartanak vasárnap a StreetDog Állatvédő Egyesület aktivistái az Interspar parkolójában délelőtt 10 órától délután háromig.

Balla Tibor

Az egyesület tagjai lassan 8 éve mentik az állatokat, bár hivatalosan csak két esztendeje jegyezték be őket. A civil szerveződés elsődleges célja, az utcán lévő állatok befogása. De nem pusztán összegyűjtik az elkóborolt, vagy magukra hagyott állatokat, elvégzik a szükséges orvosi ellátásukat (oltások, chip, ivartalanítás) majd mielőbb igyekeznek gazdát is találni nekik.

Amíg azonban nem kerülnek új, szerető gazdához, addig az állatok ideiglenes befogadóknál rehabilitálódnak. Az egyesület menhelyet nem üzemeltet. Tagjaik főállás mellett mentik az állatokat, ezért a lehetőségeik korlátozottak, minden segítség jól jön nekik.

Vasárnap délelőtt ezeket a csöppségeket is örökbe lehet fogadni Fotó: Kosik Lilla

Fontosnak tartják a felelős állattartásra nevelést is, ezért oktatják is a fiatalságot. Szeretnének minél több állatot ivartalanítani, ezzel megelőzve a fölösleges szaporulatot.

Most vasárnap is sok bájos kutyus várja, hogy új, gondoskodó gazdára leljen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!