Hírek

2016.11.24. 20:50

Küzdelem a kvóta ellen

Dunaújváros - Az alaptörvény 7-es számú módosításáról szóló parlamenti szavazás és az elmúlt egy év ezzel kapcsolatos történéseinek összegzése volt a vezérgondolata dr. Galambos Dénes (Fidesz) országgyűlési képviselő csütörtöki sajtótájékoztatójának.

Körmendi Erzsébet

A betelepítési kvóta elleni küzdelemben Magyarország polgárai csak a kormányra és a Fidesz-KDNP pártszövetségre számítanak, rögzítette alapgondolatként Galambos Dénes, aki visszakanyarodott a kezdetekre, 2015. november 16-ra, amikor a Parlament törvényben kötelezte a kormányt arra, hogy forduljon az Európai Unió bíróságához a kvóta ellen. A képviselő szólt a fizikai határzárról, amivel sikerült a bevándorlókat visszaszorítani, majd az október másodikai népszavazásról, amikor több mint 3,3 millióan támogatták a kormány álláspontját.

Dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő Fotó: Ady Géza

Az alaptörvény 7-es módosítása olyan jogi dokumentum, amely illeszkedik a törvény szerkezetébe, és amelyet büszkén vállal Galambos Dénes, mint országgyűlési képviselő, annál is inkább, mert jogi nyelven tartalmazza az október 2-án kinyilvánított népakaratot. A parlamenti szavazáskor egyértelművé vált szerinte, hogy van egy felelős kormány és van egy felelőtlen ellenzék. Nincs különbség az egyes ellenzéki pártok között: az MSZP nem vett részt a szavazáson, és az azt előkészítő bizottsági üléseken; a Jobbik, a DK és az LMP képviselői pedig nem voksoltak. Fontosabb a saját hatalmi érdekük, mint Magyarország védelme: nem az ország, hanem a saját vélt érdekük szerint cselekednek. Ez sajnálatos, és a Fidesz-KDNP által elítélendő, érthetetlen, indokolatlan és megalapozatlan ellenzéki magatartás, hangsúlyozta Galambos Dénes, hozzátéve: minden jogi és rendvédelmi eszközzel azon lesznek, hogy a migránsok Magyarországra jövetelét, betelepítését megakadályozzák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!