Hírek

2013.08.01. 22:00

Önkéntes tűzoltók munkájához járultak hozzá

Térségünkből baracsi és mezőfalvi önkéntes tűzoltók pályázatát bírálták el pozitívan. Támogatásnak örülhetnek.

Körmendi Erzsébet

Fejér megyéből tizennyolc szervezet szerepelt eredményesen a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Magyar Tűzoltó Szövetség által az önkéntes tűzoltó egyesületek részére kidolgozott pályázaton. A szervezetek a megítélt forrást a tűzoltási, műszaki mentési tevékenységükhöz szükséges technikai eszközpark javítására, az üzemeltetési költségek, és az önkéntes tűzoltók oktatásának támogatására fordítják. A pályázaton sikeresen vett részt a baracsi, a csákvári, a csókakői, a fehérvárcsurgói, az iszkaszentgyörgyi, az isztiméri, a kislángi, a lajoskomáromi, a lepsényi-mezőszentgyörgyi, a lovasberényi, a magyaralmási, a mezőfalvi, a pázmándi, a pusztaszabolcsi, a sárosdi, a váli, a velencei és a vértesboglári önkéntes tűzoltó egyesület. A megyében elnyert támogatások összege meghaladja az ötmillió forintot.

Országosan a százhúszmillió forintos keretösszegből háromszázhatvanhét pályázat nyert támogatást. A benyújtott dokumentációk elbírálását egy előzetes szempontrendszer alapján egy szakmai bizottság végezte. A testület javaslatait végül dr. Bakondi György tűzoltó altábornagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató hagyta jóvá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!