Hírek

2016.07.01. 18:30

Tűz a Munkás utcában: lángra kapott egy ház fedele

Dunaújváros – A szerencsének köszönhetően nem történt személyi sérülés a péntek hajnalban keletkezett tűzben, Dunaújváros kertvárosi részében.

Balla Tibor

A tűzoltóságra nem sokkal éjfél után érkezett a bejelentés, hogy Dunaújvárosban a Munkás utca egyik családi házának tetőszerkezete kigyulladt. A tűzhöz percek alatt kiérkeztek a tűzoltók, akik két szerrel vonultak az esethez, így két vízsugárral oltották el az újra és újra felparázsló lángokat.

A mérhetetlen szerencsének köszönhetően személyi sérülés nem történt a tűzben. Az ingatlan tulajdonosa, Király Péter éjfél után nem sokkal felébredt, és arra lett figyelmes, hogy elment az áram a házban. A biztosítékhoz sietett, hogy visszakapcsolja, ám az egyik újra és újra leoldott. Ekkor indult el megnézni, mi lehet a gond a különbejáratú beépített tetőtérben.

Kinyitotta az ajtót, és látta, hogy már izzanak a falak. A léghuzattól a tetőtéri szoba irányában felcsaptak a lángok, égni kezdett a tetőszerkezet. Azonnal hívta a tűzoltókat, ám csak kis nehézségek árán sikerült, ugyanis először Veszprémben fogadták a hívását, majd átirányították Székesfehérvárra, csak ezután tudott az itteni laktanyával beszélni. Ezután már gyorsan kiért a két tűzoltó szer, és hamar eloltották az újra és újra felparázsló tüzet. Az anyagi kár jelentős, de a tűz a szomszéd épületre nem terjedt át.

A tulajdonos, aki épp ma ünnepli születésnapját - talán a másodikat is - azt feltételezi, hogy a hűtőszekrény robbanhatott fel. A katasztrófavédelem ügyeletese ezt megerősíteni nem tudta - a tűz okát még vizsgálják.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!