Hírek

2015.07.03. 13:59

Jubileumi időszakot zárt a Rosti júniusban

Dunaújváros - Az iskola ötvenedik tanévét összegezte Gaálné Benedek Gyöngyi igazgató.

Körmendi Erzsébet

- Iskolánk számára rendkívül fontos, hogy minden tanévben olyan közösségépítő programokat szervezzünk, amelyek nem csak kellemesebbé teszik az iskolaidőszakot, de tanulóink látókörét is bővítik. Már a tanév elején megmozgattuk a diákokat a történelmi emléknapokhoz kapcsolódva, az aradi vértanúk emléknapja előtt például hétkilométeres túrán jártuk körbe a város főbb nevezetességeit, a szocreál tanösvényt, és a diákok a korszakkal kapcsolatos műveltségi feladatokat oldottak meg - kezdte az évösszegzést Gaálné Benedek Gyöngyi.

Dr. Kiss Attila, Welser Gabriella és Kovács Krisztina a gálaműsorhoz kapcsolódó kiállítást szemlézi - egykori és mai tanárok, diákok is részt vettek a jubileumi gálán

A Rosti idén ünnepelte fennállásának 50. évfordulóját, a jubileumhoz méltó, nagyszabású és nívós szalagavató műsorral. A Rosti-napok következtek, jubileumi gálával és művészeti tárlattal. A tárlaton városunk jelentős művészei képviseltették magukat, az egykori rostis diák, a Munkácsy-díjas Móder Rezső összefogásával. A hagyományos Rosti-napok egyébként sportnappal kezdődtek.

- Számos sportolóval büszkélkedhet iskolánk, akik teljesítményükkel és a sport iránti elkötelezettségükkel inspirálják a többi diákot, így a sportesemények mindig nagyon népszerűek - mondta az igazgató. Majd kiemelte azt is, hogy rendhagyó módon, mindig megújulva emlékeznek meg az 1848-as forradalom és szabadságharcról. Idén például játékos és műveltségi vetélkedőben mérték össze tudásukat az osztályok.

A Rostiban hangsúlyosak a kirándulások, mégpedig költséghatékonyan: vasúti kedvezménnyel elérhető múzeumot, kulturális intézményt látogatnak meg. Nagy sikere volt a Terror Háza Múzeumban tett látogatásuknak amit városnézéssel és a Szent István Bazilika meglátogatásával kötöttek össze. Jártak a Hadtörténeti Múzeumban és a Budai Várban, megnézték a főváros zsidó kulturális nevezettségeit és a Holokauszt Emlékközpont kiállítását is. Nagy segítségükre volt a programok szervezésében, hogy az iskola jelentős összeget nyert a Láss csodát! című pályázatával, így számos teljesítménytúrát is szervezhettek, többek között a Velencei hegységbe és a Vértesbe.

Gaálné Benedek Gyöngyi tanártársaival és a diákokkal együtt középpontba helyezi a közösségépítést, a hagyományok kialakítását és ápolását

Az egészségnapok is mindig megmozgatták a tanulókat, megismerkedhettek a helyes táplálkozással, életmóddal és vendégelőadókkal, sporteseményen is részt vehettek. Karácsony előtt a Dunaújvárosi Főiskola tornatermében tartották meg a legnagyobb egészségnapjukat, ahol természetes alapanyagokból készült ételeket és italokat fogyaszthattak a tanulók, illetve foci-, és kézilabda bajnokságban bizonyíthattak. A legnépszerűbb esemény Katus Attila fitneszprogramja, és Caramel koncertje volt.

Az elnyert pályázati összegből finanszírozták az ingyenes nyári sporttáborokat, a bécsi kirándulást is. Új sporteszközökkel bővítették felszerelésüket, így a tanulóik többször vettek részt kerékpáros és kajak-kenu túrán.

- A tanév megkoronázása minden év végén a közös iskolai főzés. Tanulóink finom menüt állítottak össze idén is, az osztályfőnökök vezetésével. A jó iskolai élet és a remek közösség kialakítása, hagyományaink ápolása az iskolánk egyik fő célja, amelyre a Rosti tanári kara és diákönkormányzata is nagy figyelmet fordít - zárta összefoglalóját az igazgató.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!