Láss és lássanak az úton! Okulásul és példamutatásképpen a helyes kerékpározásról

2016. február 18., 19:00 szerző: Pekarek János
komment
Adony - Rendkívüli iskolai gyűlést rendeztek csütörtökön reggel az adonyi Szent István Általános Iskolában és Művészeti Alapiskolában.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A háromnegyed tízkor kezdődő nagyszünetben az adonyi rendőrőrs három tagja, Szász Noémi törzszászlós, Gódány Attila zászlós és Nagy Attila zászlós beszélt a diákoknak a kerékpározás legfontosabb biztonsági feltételeiről.

- Közeledik a jó idő, egyre többen jártok majd kerékpárral, de még mindig gyorsan sötétedik - vezette fel a beszélgetést Szász Noémi. - Ezért a legfontosabb, hogy a kerékpáron elöl-, hátul legyen világítás, az első keréken egy fényvisszaverő prizma, hogy oldalról is lássanak, jó legyen a fék, jól működjön a kormány, hasznos a láthatósági mellény a világítás mellett is, érdemes csengőt felszerelni, és mindenképpen libasorban haladjatok! - adta meg a legfontosabb tanácsokat.

Gódány Attila zászlós Terenyei Ambrus rendben lévő biciklijére ragasztja a Szuperbringa matricát az adonyi iskolában. Fotó: A szerző

De nem csak ezért mentek a rendőrök az adonyi iskolába. Önként jelentkező iskolás kerékpárosok gépei közül kiválasztottak két biciklit, amelyeken minden rendben volt: ezekre Szuperbringa matricát ragasztottak.

Ugyanakkor három másik... hm: nem teljesen rendben lévő kerékpárra felszereltek egy-egy első és hátsó világítást. Sok másik kerékpár kapott zöld fényvisszaverő matricát is.

Az adonyi önkormányzat támogatásával zajló akcióban ötven. véletlenszerűen ellenőrzött gyerek-kerékpárra adnak majd még lámpákat, az iskolai osztályokat pedig Szuperbringa-kalauzzal látják el.

Pekarek János

2016. február 18., 19:00 szerző: Pekarek János

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...