Hírek

2017.05.17. 17:20

Lassan húsz esztendeje felügyeli a kísérleteket a Magyar Rekord Egyesület elnöke

Az újraélesztési rekord komoly kontroll alatt zajlik. Állandóan jelen van két jegyzőkönyvvezető, és szúrópróbaszerűen megjelenik Sebestyén István, a Magyar Rekord Egyesület elnöke. Eligazított bennünket.

Balla Tibor

Ez az úgynevezett csoportos váltó maratoni rekordkísérletek kategóriájába tartozik. A rekordkísérletnek az számít, ha valamilyen nem hétköznapi tevékenységet szakadatlanul, a nyilvánosságnak bármilyen időpontban megtekinthető módon mutat be személyek meghatározott csoportja. A folyamatos, egymást váltó csoportos újraélesztés rekordkategóriája talán az egyik legnépszerűbb magyar kategória. Évről évre mindig valamennyit srófolnak rajta. Én nagyon szurkolok, hogy sikerüljön.

A feladat, hogy a bábu szimulált keringését folyamatosan fenn kell tartani. Ha ez bármilyen okból megszakad, sikertelen a kísérlet. Úgy látom, nagyon valószínű, hogy új magyar rekord fog születni.

Bárhol az országban rekordkísérlet van, ha tudok, én megyek ki személyesen. Nagyon ritka, hogy egy-egy hétvégére több rekordkísérlet van bejegyezve, akkor néhány ügyvéd kolléga besegít. Elmondhatom, hogy közel húsz éve majdnem minden magyar rekordnál ott voltam. Ez több, mint hatszáz, lassan hétszáz különböző témájú rekordkísérletet jelent. Még nem mondhatok többet, de hamarosan Dunaújvárosba is visszatérek majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!