Hírek

2015.03.25. 16:20

Végre! Lassan távozik az influenza

Dunaújváros - Levonulóban az influenza. A megbetegedési arány Fejér Megyében a járványos küszöb érték alatt van és alacsony aktivitást mutat.

Szabó Szabolcs

Fejér Megye területén a 12. hetében, az influenza figyelőszolgálat adatai alapján végzett becslés szerint 484 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, ez közel két százalékkal kevesebb mint az előző héten.

Influenzaszerű megbetegedésekkel orvoshoz forduló betegek aránya egy járási népegészségügyi intézet illetékességi területén csökkent, két járási népegészségügyi intézet területén emelkedett.

A megye egész területén a 100 ezer lakosra vonatkoztatott megbetegedési arány a 6. hét óta folyamatos csökkenést mutatott.

A 100 ezer lakosra vonatkoztatott megbetegedési arány mindhárom járási népegészségi intézet illetékességi területén a járványos küszöb érték alatt van, alacsony aktivitást mutat.

Az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók között a 15-34 évesek aránya (31,1%-al), a 35-59 éveseknél (1,8%-al) növekedett, a 0-14 évesek aránya (40%-al), a 60 évesek és az e fölöttiek aránya (28,4%-al) csökkent az előző héthez képest. A betegek közel egyharmada a fiatal felnőtt korosztályhoz tartozik. Megyénkben 2014 40. hetétől összesen negyvenhárom influenza A vírus, 1 influenza B vírus és öt esetben légúti óriássejtes vírust azonosítottak a szakemberek.

Címkék#influenza

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!