Hírek

2015.11.19. 20:12

Fajsúlyos téma a közgyűlésen: elégtelen a közvilágítás

Dunaújváros – Elégtelen a közvilágítás, nem kapott szolgálatási engedélyt a DVCSH az energiahivataltól, a pedagógusok nem kapták meg a helyettesítési óradíjakat, pótlékokat... – mindhárom fajsúlyos téma volt a közgyűlés elején.

Körmendi Erzsébet

A közvilágítási anomáliákat Szabó Zsolt kezdte feszegetni, aki elmondta: nem gondolta volna, hogy az élményfürdő és a zöld rendelő ügyét lehet überelni – most már tudja, lehet. Kérte a képviselőket, oldják meg ezt az emberek testi épségét veszélyeztető problémát, de ne úgy, hogy megcsonkítják a fák lenőtt ágait. Mert attól még nem világítanak erősebben az indukciós lámpatestek, amelyek Pintér Tamás állítása szerint az áramszolgáltató, valamint a város egy korábbi vizsgálata alapján egyaránt alkalmatlanok a város közvilágításának ellátására.

A jobbikos képviselő véleménye: dr. Ragó Pál alpolgármester gondatlanul járt el, ha tudott a korábbi fénymérési dokumentumok eredményéről, ám arról nem tájékoztatta a közbeszerzési bizottság tagjait.

Dunaújváros MJV közgyűlése önkormányzati képviselői, Sztankovics László (bal) és Hingyi László Fotó: Zsedrovits Enikő

Cserna Gábor polgármester kiállt az alpolgármester védelmében, aki a „megyei közgyűlési képviselői tevékenységéből fakadó munkája” miatt volt távol az ülésről.

Besztercei Zsolt csatlakozott az előtte szólókhoz abban a tekintetben is, hogy megköszönte Szepesi Attila alpolgármesternek, hogy a közvilágítással kapcsolatban három hete egyeztetést hívott össze, ami nagyon konstruktív volt, ám azt nem tudják a képviselők, hogy elindult-e az a folyamat, amelyben megállapodtak?

Válaszában Szepesi Attila alpolgármester elmondta, hogy a közvilágítási egyeztetésről az emlékeztetőt elküldi a közgyűlés tagjainak a jövő hét elején. Szabó Zsolt igyekezett a város és Pálhalma között épülő kerékpárút elkészültét a pálhalmai aktivistájuk aláírásgyűjtésének, pártja sikerének betudni, de Hingyi László durván – személyeskedésbe hajlóan – lehűtötte, a lényeg: az ő választási programjában szerepelt ennek a biciklis sávnak a kiépítése, amely szerepelt a városi idei évi költségvetésében.

Tóth Kálmán a lakossági fórum tapasztalatairól szólt, valamint elmondta az újtelepeik legutóbbi környezetvédelmi tettét: tűzgyújtás helyett összeszedték a lehullott leveleket, összesen 200 köbméternyi mennyiséget szállítottak el.

Cserna Gábor polgármester kérdésre válaszolva elmondta, szakmai és gazdálkodási vizsgálatok után a KLIK valóban felmentette a megyei tankerülethez tartozó Rosti iskola igazgatóját, a teendőkkel egyik helyettest, Rajnai Istvánt bízták meg. Továbbá: a KLIK nagy bürokratikus rendszer, ennek tudható be, ha csúszik a pedagógusok helyettesítési óradíjának kifizetése. Korábbi témaként hozta fel a polgármester: a stadionnál kitermelt föld még mindig ott van a volt vidám parknál – de intézkedik, hogy eltűnjön onnan, és kivizsgálják, hogyan került oda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!