Hírek

2017.02.20. 22:01

Látogatás az ápolók napján

Dunaújváros - A magyar ápolók napja alkalmából dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő virággal köszöntötte a műszakban dolgozó ápolókat a Szent Pantaleon Kórházban vasárnap.

Dunaújvárosi Hírlap

2014 óta minden év február 19-én ünnepeljük a magyar ápolók napját egy korábbi országgyűlési határozat alapján. Ez a nap idén vasárnapra esett, ekkor dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő ellátogatott a Szent Pantaleon Kórházba. Több osztályra is bementek dr. Mészáros Lajos főigazgatóval és Erdély-Franyó Anna ápolási igazgatóval. Térségünk országgyűlési képviselője virággal köszöntötte a munkában lévő ápolókat.

Az ápolók napján, vasárnap dr. Galambos Dénes (j3) országgyűlési képviselő köszöntötte a kórházi dolgozókat, elkísérte dr. Mészáros Lajos (j4) főigazgató és Erdély-Franyó Anna (j2) ápolási igazgató Fotó: Dunaújváros Hetilap - O. Z.

- Az egészségügyben dolgozók munkájának elismeréseként a kormány több lépcsős béremelést hajt végre. Tavaly szeptemberben átlagosan 26,5 százalékkal nőtt az egészségügyi szakdolgozók bére. Idén novemberben további 12 százalékos emelést hajtunk végre. 2019-ig összesen 65 százalékos emelésben fognak részesülni a szakdolgozók - mondta látogatásán dr. Galambos Dénes.

Arról is beszélt, hogy az elmúlt években a kormány mintegy 500 milliárdos fejlesztést indított az egészségügyben, amelynek részeként több kórház, rendelő és mentőállomás újulhat meg. A tavalyi költségvetés zárásakor további 70 milliárd forintról is döntöttek, amelyet adósságrendezésre és strukturális fejlesztésre fordíthatnak a kórházak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!