Hírek

2015.09.23. 17:08

Látványos a rácalmási tökpiramis

Rácalmás - Elkészültek a Tökfesztiválra csalogató óriás szalmabála alapú figurák, és a tökpiramis megújult formában várja a látogatókat.

Körmendi Erzsébet

Lázas tökfesztiváli előkészületekkel telt a délután a városvédők háza táján. Rácalmás központjában, a Millenniumi parkban ismerős objektum a tökpiramis. Érdemes azonban idén jobban szemügyre venni, mert az egyesület kicseréltette a régi, fából készült és mostanra elkorhadt vázat acélszerkezetűre. Ebbe a szép új keretbe illesztették bele tegnap a serénykedő városvédők a kompozíciót díszítő és annak csodás őszi sárgás-vörös színvilágot kölcsönző tököket.

Közben a diákok is serénykedtek a Jankovich-kúriában, a fesztivál helyszínén, formát öltöttek a különböző alkotásaik, tökös jeleneteik, amelyeket a látogatók is megcsodálhatnak már péntektől, azaz holnaptól. A hatalmas szalmabáb figurák a vasútállomáson és a kisváros bejáratánál invitálják a vendégeket, és a lakók tökremekei is egymás után kerülnek ki a kapukba.

Szóval a rácalmásiak javában készülnek a Tökfesztiválra, amely holnap, szeptember 25-én kezdődik. A kiállítások, a kézműves foglalkozások és a Jankovich-kúria parkjában lévő foglalatosságok már reggeltől látogathatók várják a csoportokat , a nagyszínpadi műsor pedig déli 12 órakor kezdődik sport-aerobik, majd hip-hop bemutatóval, operett-musical dallamokkal, a legtökösebb iskola bemutatkozásával, majd Gyöngyvérrel. Este 7 órától a Junkies, 21-től Ganxta Zolee és a Kartel zenél, 22.30 órától pedig karaoke lehetőséget kínálnak a fesztiválozóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!