Hírek

2016.12.11. 18:15

Látványos bemutatók - Nyílt napot tartottak a Lorántffy középiskolában

Dunaújváros - A szakképzés európai hetének rendezvényeit a Lorántffy iskolában egyetlen nyílt napba sűrítették. Pénteken mindent megmutattak.

Balla Tibor

A tanműhelyben a bőrdíszművesek látványos bemutatója is nagy sikert aratott Fotó: Ady Géza

A reggel kilenc órás kezdéskor a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Lorántffy Zsuzsanna Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma főépületében közel százharminc érdeklődő zsúfolódott össze, hogy meghallgassa a tájékoztatót a szakokról és a felvételiről.

A lányokat természetesen a fodrász és smink bemutatók érdekelték

A látványos dolgok persze elsősorban a tanműhelyben történtek, ahol bemutatták az általuk kínált szakmák mutatós oldalát. Volt ott elsősegélynyújtás, pelenkázás, bölcsis terítés, játékos kreatív foglalkozás, vérvétel, készíthettek bögremelegítőt, fülhallgatótartót, design és muffin tűpárnát. De volt ott smink és frizura készítés, divatbemutató modellekkel, és aki akarta, megtervezhette álomruháját különleges anyagok, textilek, grafikai eszközök, szuper sablonok segítségével.

Eredményt hirdettek az Európai Szakképzési Hét zárásaként a Rudas iskolában a kiállított alkotások között. Amatőr fotós kategóriában Csókás Marcella, amatőr rajzban Vámos Noémi, képző- és iparművészetben Sztefanov Rebeka kapta a legtöbb szavazatot. A közönségdíjas Nagy Péter Dezső lett Fotó: Ady Géza

Az udvaron látványos vegyészeti bemutatók is voltak: villanópor és füstbomba magnéziummal, fehér és fekete lőporral. Készült ott névre szóló bőrkarkötő, miniszandál kulcstartónak, dizájn karácsonyfadíszek bőrből (főzve, sütve, vágva, festve), amiket az alkotók végül haza is vihettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!