Hírek

2013.06.20. 17:20

Látványos lesz a változás a Római körúton

Hamarosan elkezdődik a Római körút egy részének teljes megújítása. Komplett háztömböket is érint a fejlesztés.

Körmendi Erzsébet

Az ország egyik legsűrűbben lakott városrésze a Római körút, megérdemlik az ott lakók, hogy megszépüljön, fejlődjön környezetük. Egyebek mellett ezt is hangsúlyozta Cserna Gábor polgármester csütörtökön, mielőtt az önkormányzat vezetőjeként ellátta kézjegyével azt a támogatási szerződést, amely alapján közel 1,2 milliárd forintot költhetnek hamarosan a Római körútra.

Molnár Tamás, a fejlesztési ügynökség ügyvezető igazgatója és Cserna Gábor polgármester írta alá a szerződést csütörtökön (Fotó: Vohlmann György)

Megújulnak a közterületek, parkok, játszóterek, a városrész közepén, valamint lesznek gyalogos sétányok, utcabútorok is, hogy kellemes legyen a környezet. A Pajtás óvoda külső, belső felújítása, a kertje modernizálása olyan feladat, amelynek biztos örülnem majd a kisgyermekes édesanyák.

A Váci utcában, a Rómain és a Domanovszky téren 756 lakásnak a tulajdonosa örülhet a tömbfelújításnak. Az úgynevezett kövérházakat szigetelik, amelyeknek olyan óriási a felületük, hogy önerőből a lakóközösségek soha nem tudnák megfizetni a burkolást.

Az önkormányzat tulajdonában lévő, és jelenleg üresen álló egykori APEH-iroda is élettel telik majd meg. A tervek szerint teljes külső, belső felújítás és átalakítás után közösségi célokat szolgál majd. Ugyanis szolgáltató irodaként funkcionál majd, amelyet a klubok és közösségek is használhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!