Hírek

2013.11.06. 18:35

Lazítottak és okultak a nagyvenyimiek

Egy tanfolyam lehet szórakoztató és pihentető is. Ezt bebizonyították az elmúlt hetekben Nagyvenyimen. Tétje nem volt: a résztvevők csak káros étkezési szokásaikat és súlyfeleslegüket veszíthették.

Teleki György

A nagyvenyimi önkormányzat eredményesen szerepelt a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház pályázati programjában, amelynek célja kistérségi szinten az egészségre nevelés és szemléletformáló életmód meghonosítása.

A venyimiek harcot indítottak a súlyfelesleggel küzdők érdekében, és „Az egészségesebb lakosság” programjuk megvalósítására nyertek támogatást. Nevezhetjük szokásos átalakító tréningnek is, csakhogy ennél sokkal átfogóbb és teljesebb volt a tanfolyam, amelyet dr. Barna Katinka kineziológus és férje, Barna Miklós vezetett, és amelyen húsz nagyvenyimi vett részt.

Dr. Barna Katalin és férje, Barna Miklós fontos és nagyon hasznos információkkal szolgált a résztvevőknek (Fotó: Teleki György)

Az egészségre nevelő sorozat részeként öt alkalommal, szeptemberben és októberben felmérték a jelentkezők étkezési szokásait. Az adatokat, valamint az adott személy fizikai és idegrendszeri tulajdonságainak figyelembe véve átalakították a szokásaikat. A teljes szemléletbeli változás elérése volt a tanfolyam legfőbb célja. Változás, amivel az ember harmóniába kerülhet önmagával és a külvilággal. Ezt többféle módon érték el, meditációval, játékos gyakorlatokkal, kineziológiai módszerekkel, valamint információ átadással.

A résztvevők nagyon élvezték a tanfolyamot, minden egyes alkalom vidám hangulatban telt. Sok mindent megtanultak saját testükről, ezáltal elérhetik a saját maguk számára ideális testsúlyt, valamint fenntarthatják azt. A tanfolyam az egész idegrendszerre vonatkozóan adott hasznos információkat.

A szervezők különös hangsúlyt fektettek arra, hogy pihentető, szórakoztató legyen a tanfolyam, így az egészséges életmóddal kapcsolatos tudás megszerzése egyben kikapcsolódás is legyen. Mert a mai zaklatott, rohanó világban nagyon fontosak az ilyen alkalmak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!