Hírek

2015.03.27. 16:34

Újabb jelentős fejlesztés az uszodában - Lecserélték a rajtköveket

Dunaújváros - Tizenhat új startberendezést és beütőpanelt szerelnek fel a Fabó Éva Sportuszodában, közel húszmillió forint értékben.

Az utóbbi időben több fejlesztést is eszközölt a városi uszodát januártól működtető DVG Zrt. Például felújították a férfi és női szaunát, vagy a belső lelátó padjait. A tervek szerint hétfőn pedig egy újabb, igen komoly beruházás készül el: a Magyar Úszó Szövetség uszodafejlesztési programjának keretében nyert forrást a Dunaferr SE szakosztálya tizenhat-tizenhat új startberendezésre, valamint beütőpanelre. Ezen felül, szintén MÚSZ támogatásból az elhasználódott kötélzetet is kicserélik.

Szász András (b) és Kiss István, a beruházó cég munkatársai képünkön a startberendezések kábeleit szerelik
Fotó: Ady Géza

– Mivel jövő héten szerdán kezdődik a 36. Arany Üst úszóverseny, ezért határidőre készen kell lenniük a szakembereknek. Ehhez nagyon nagy segítséget nyújtottak a DVG munkatársai, akik gyorsan elbontották a régi, teljesen el-avult rajtköveket – mondta el Bene Vera, a szakosztály vezetője. Hozzátette,  reményei szerint hétfőn végeznek a munkával, a tesztelés után pedig szerdán élesben is használhatják a versenyzők a berendezéseket, amelyekkel egy régi álom válik valóra, fényévnyi különbség van a két rendszer között.

– A több évtizedes, letöredezett beton rajtkövekről már lecsúszott a versenyzők lába, nem volt támaszuk sem, s a beütőpanelek is olyan rossz állapotban voltak, hogy máshonnan kellett kölcsönkérni az utolsó két versenyünkre. Az új, modern startkészülék arra is alkalmas lesz, hogy a korai rajtot is jelezze, amit eddig szabad szemmel kellett megállapítaniuk a versenybíróknak. A fejlesztés a napi munka mellett a versenyek rendezése szempontjából is óriási előrelépés lesz, az új kötelekkel együtt a húszmillió forintot is meghaladja a beruházás összege – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!