Hírek

2015.01.21. 13:25

Leégett a házuk - Nem tudják mi lesz, egyelőre kilátástalan a helyzetük

Perkáta - Hattagú család otthona a Bajcsy-Zsilinszky utcai ház, amely leégett szilveszter éjszakáján. Azon az éjjelen szerencsére nem voltak otthon, így senki sem sérült meg. De az életük odaveszett...

Bogó Anikó

A családi ház lakhatatlanná, életveszélyessé vált, de Südiék bíznak abban, hogy fel tudják újítani. Az egész épület károsodott, ezért nagyon sok munkára és sok pénzre lesz szükség a helyreállításhoz. A munkára készen állnak, ám a pénz, vagy építőanyag... nos, annak szűkében vannak. Sokan segítettek már a családnak, de sajnos további támogatásban reménykedhetnek csak, mert nem volt érvényes biztosításuk.

Rommá lett a ház, amelyhez sok emlék köti a hattagú családot

– Perkátán élő emberek, civil egyesületek, a Perkátai Karitász, a helyi használtruha árus vállalkozó, az ökumenikus segélyszervezet keresett fel minket, a Magyar Vöröskereszt, valamint érkeztek hozzánk adományok Perkáta területén kívülről is. Rengeteg élelmiszert, ruhát, ágyneműket kaptunk, sokan hoztak a gyerekeknek játékokat. Gyűjtést szerveztek számunkra Budapesten és Székesfehérváron, nemrég vehettük át ezeket az adományokat is Dunaújvárosban. Ezúton szeretnénk mindenkinek a segítségét megköszönni, aki a bajban a segítségünkre sietett – mondta Südi Lászlóné Marika, aki hálás minden adományért, hiszen semmijük sem maradt, mindent elemésztett a tűz.

A család a nagypapánál talált menedéket: Andika, Marika, az édesanya Südiné Marika, férje Südi László és Tamás a kisebbik fiú
Fotó: Bogó Anikó

Az édesanya elmondta, hogy már elkezdték kihordani a törmeléket a kiégett konyhából. Sokat segítenek a szülőknek a fiaik, igyekeznek menteni a menthetőt. A két kislány közül a kisebbik már egészen feldolgozta a történteket, az idősebbik még néha elpityeredik.

Südiné Marika elmondta a terveiket:

– Nem tudjuk még mi lesz, egyelőre kicsit kilátástalan a helyzet. A férjem édesapjánál lakunk. A papát megviselte nagyon a dolog, de segít, ahol tud, a sógoromék is mellénk álltak. Huszonhét éve laktunk abban a házban, huszonhét év emlékei, munkája veszett oda. Az otthonunk volt, és nagyon hiányzik. Az összes fényképünk, a gyerekek játékai, tanszerei mind elégtek. Sok emlék fűz a házhoz bennünket.

Ha szeretne segíteni a bajba jutott perkátai családon, megteheti közvetlenül a családnál Perkátán Bajcsy-Zsilinszky utca 50.-ben, vagy a községházán ([email protected] és telefonszám 25/507-570), vagy a Dunaújvárosi Hírlap szerkesztőségében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!