Hírek

2013.08.26. 18:05

Mezőfalván a legnagyobb feladat a csatornázás

Meglehetősen mozgalmas, rendkívüli ülésekkel tarkított nyarat tudhat maga mögött a település. A falu életében bekövetkezett fontos változásokról beszélgettünk Márok Csaba polgármesterrel.

Horváth László

A csatornázás közben a lakók mindent megbeszélnek a kivitelező cég szakembereivel, igyekeznek segíteni a munkát is

- Intézmények vezetői távoztak, háziorvosi körzetben történt változás, és a régen várt a csatornázási beruházás is folyamatosan ad feladatokat a testületnek...

- Időrendi sorrendben az év elejéről kell kezdeni. Tavaly év végén megszűnt az iskolatársulásunk, de júniusban meg kellett szüntetni az óvodatársulásunkat is. Zárójelben jegyzem meg, hogy az iskolai társulásunknál továbbra is tagintézmény maradhatott Daruszentmiklós és Hantos. Ezek szerint, mégsem volt olyan rossz, amit csináltunk! Az óvodavezetőnk úgy gondolta, hogy a gyerekek között szeretné tovább folytatni a munkáját. A vezetői posztra kiírt pályázat szintén adott feladatot a nyárra. Az első körben nem érkezett pályázat, így azt újra kiírtuk. Változás volt az egészségügyünkben is, dr. Bartos Krisztina visszajövetelével számoltunk, de úgy döntött, Dunaújvárosban folytatja a gyógyító ténykedését. Az új orvos várhatóan még az idén el tudja foglalni a praxist. A helyzetet némileg bonyolítja, hogy két szakápolónk is nyugdíjba ment, plusz a távozó orvosunkkal tartott az asszisztense is, az ő állására is pályázatot kellett kiírni. Szintén vezetői váltás adott feladatot az Öregek Napközi Otthonában. Az eddigi intézményvezető a Többcélú Kistérségi Társuláshoz ment át vezetőnek, így a lakóhelyen, Baracson dolgozhat mostantól. A helyettese irányítja az intézményt a képviselőtestület döntéséig.

- Mezőfalva egyik kiemelkedő beruházása a csatorna. Milyenek a visszajelzések ?

- A csatorna-beruházás igen nagy és komoly feladat, melyet felkészült háttér támogat. Mind műszakilag, mind menedzsmentileg magas fokon kell a feladatokat ellátni. A nyár folyamán is volt helyszíni ellenőrzésünk. Végignézték a teljes beruházást, és mindent rendben találtak. A bejárások során a lakosság elismeréssel szólt a kivitelezőkről, akik munkájukat rugalmasan, a lakosság igényeihez igazítva végzik.

- Az elkészült részeket szakaszonként adják át, vagy csak egyben?

- Ennek a kigondolása még most van folyamatban. A közreműködő szervezettel kell ebben egyeztetnünk. Az Energiaközpont mondja meg, lehetséges a szakaszonkénti üzembe helyezés, vagy sem?

Ilyen jelentőségű intézményi változások és ekkora beruházás mellett mennyire lehetető tovább a polgármesteri hivatal?

A községházán remek csapat dolgozik! Működtünk csökkentett létszámmal, elvégezve ugyanannyi munkát. De megoldjuk a szabadságolásokat, volt és van hivatal, ahova bátran betérhettek az ügyes-bajos dolgaikat intézők. Valamint egyéb jó dolgok is történtek, mint például a diákok nyári foglalkoztatása, aminek nagyon örültünk.

- Tehát nyáron sem került ki az Elmentünk nyaralni! tábla a hivatalra!

- Nem. Nálunk mindig vannak a hivatalban és fegyelmezetten megy a munka.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!