Hírek

2013.08.26. 18:05

Sörösdoboz, üvegszilánk, ürülék az óvoda bejáratánál

Dunaújváros - Sörösdobozok, összetört üvegek, esőáztatta kenyérszeletek, szekrény és ürülék a bokor alatt csendélet az óvoda bejáratánál.

Körmendi Erzsébet

Férfi embernek is erőt próbáló mutatvány megmozdítani a Csillagvirág Óvoda főbejárati terasza előtti hatalmas virágtartókat. Ám a jelek szerint akadnak erejük teljében lévők, akik hasznos tevékenység esetleg sport helyett az egyik ilyen kőből készült monstrumon vezették le fölös energiáikat: feldöntötték és megrongálták a virágtartót, kiborították belőle a földet.

Bizonyítékok nélkül nem mondjuk, hogy fiatalok tették, bár a környéken lakók szerint elsősorban a tizenévesek bandáznak rendszeresen az óvoda előtti Gorkij téren és súlyos nyomokat hagynak maguk után. Az óvoda dolgozói pedig takaríthatnak, főleg hétfőnként, ha azt szeretnék, hogy kulturált körülmények fogadják reggel a szülőket, gyerekeket.

- Egyszerűen elképesztő, hogy hogy óvodánk előtt rendszeresen rongálnak, szemetelnek, üvegeket törnek össze, nyilvános wécének használják a bokrok tövét - panaszolja a Csillagvirág Óvoda vezetője Hertzné Jankovics Gabriella.

Hétfő reggel a szokásosnál is súlyosabb helyzet fogadta őket, mert két és fél hétig nem volt nyitva az óvoda. Máskor a dajka nénik reggel összetakarítják a bejárat környékét, hogy a gyerekek ne flakonokon, üvegtörmeléken bukdácsoljanak az óvodába előtt! A vezetőnő az önkormányzathoz és a rendőrséghez fordult segítségért.

- Az elsődleges probléma az, hogy sötét a Gorkij belső udvarként ismert terület, amelyet este gyülekezőhelyként használnak a fiatalok, ott iszogatnak, hangoskodnak, az óvoda bejáratát rendszeresen lefújják festékkel - összegzi az előzményeket Lőrinczi Konrád, a körzet önkormányzati képviselője. Majd folytatja: A megoldás a közvilágítás javítása, amelyre a közgyűlés megszavazta a forrást korábban, és legkésőbb szeptemberben el is készül. A rendőrséggel karöltve is tervezünk lépéseket. Továbbá visszavágatjuk a komoly gócpontnak számító bokrokat, az óvodánál lévőket is, ezáltal rendezettebb és átláthatóbb lesz a tér, ami távoltartja onnan a problémás fiatalokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!