Hírek

2013.03.10. 15:29

Legyen tisztaság a venyimi templomkertben!

Nagyvenyim - Tíz-tizenöt lelkes nagyvenyimi dolgozott szombaton délelőtt a templom kertjében, hogy gondozott arborétumban sétálhassanak a lakók.

Körmendi Erzsébet


A márciusi takarítási szombaton tizen-tizenöten szorgoskodtak az arborétumban (Fotók: Vohlmann György)

A Szent Bernát Arborétum Alapítványa szervezésében újabb szombat délelőttöt áldozott a nagyvenyimiek maroknyi csapata a templomkert gondozására. Tizenhárom éve minden hónapban egy hétvégén összejönnek az arborétum szépségét szívügyüknek tekintők, és kapálnak, gereblyéznek, metszenek - az éppen  aktuális teendők szerint -, gondozzák a környezetet. Munkájuk eredményeként  tavaly megnyitották a nagyközönség előtt a parkot, és rendezvényeket is szerveznek ott.

A márciusi takarítási szombaton tizen-tizenöten szorgoskodtak az arborétumban, közülük nyolcan erdőjárók, ugyanis a túraklub tagjai rendszeres résztvevői a parkgondozásnak. Németh Lászlótól, az alapítvány kuratóriumi elnökétől megtudtuk a helyszínen, hogy három fő feladatot jelöltek ki erre a napra: meg kellett tisztítani az új telepítésű növények tövét a gyomtól, ami mostanra teljesen elnyomta azokat, a fák tövétől el kellett távolítani a borostyánt, valamint a murvával felszórt sétányokon össze kellett gyűjteni a télen még lehullott leveleket, hogy szépek legyenek a gyalogutak is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!