Hírek

2016.10.04. 20:45

Legyenek sokat offline!

Dunaújváros - Tari Annamária klinikai pszichológus, pszichoterapeuta tartott előadást tegnap délután a József Attila Könyvtárban X, Y, Z generációk és az olvasás címmel az Országos Könyvtári Napok 2016 rendezvénysorozat keretében.

Balla Tibor

Tari Annamária - akinek szűkebb szakterülete a pszichoanalízis (pszichoanalitikus kandidátus), több könyvet is írt ebben a témában: Y generáció, Z generáció, a legújabb kötete #YZ Generációk online címmel pedig tavaly jelent meg. Ebből kifolyólag tudja mit beszél.

 

A telt ház előtt zajlott előadásából kiderült, ennyi idő épp csak a probléma felszínének karcolgatásához elegendő. Egy olyan korszakban élünk, ami átmenetet képez az online és az offline között, tehát mindenki, beleértve a kutatókat is, autodidakta ebben. Így vélhetően ő is. Bár fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy élni jó, az élet szép és a legjobb, ha élvezzük - az általa vázolt kép meglehetősen sötétre sikerült.

A jelenségek felsorolása a végtelenbe nyúlhatna, a világ elképesztően felgyorsult, és ebben egyre rosszabbul érzi magát az egyén, nincs ideje két fontos dologra: önmagával lenni és csendet teremteni. Az előadásban megoldási javaslat sem hangzott el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!