Hírek

2014.08.26. 19:15

Egyre nagyobb a lakosság bizalma is az újjáalakult polgárőrségben

Részt vettek a három napos téli hófúvás mentési munkáiban, de ott voltak az árvízi védekezésnél és helyreállításnál is Kisapostagon.

Munkatársunktól

Magyaralmás polgárőrsége 2006-ban alakult, majd 2013-ban újjáalakult. Munkájukról Obuch Zoltán egyesületi elnök számolt be nemrég az önkormányzatnak. A tavaly megválasztott vezetőség három nagy célt tűzött maga elé: a taglétszám növelését, a húszéves autó lecserélését, valamint a lakosság megbecsülésének és elismerésének kivívását.

Augusztus elején vehették át a pályázaton elnyert új autót

Fotó: Az egyesület

A fenti célok megvalósultak az elmúlt egy évben: mára harmincöten alkotják a csapatot, s pályázat útján sikerült egy új, ötmillió forint értékű autót szolgálatba állítani, és a lakosság is egyre inkább támogatja munkájukat. Az egyesület mindehhez nagy segítséget kapott az önkormányzattól, a vállalkozóktól, a lakosságtól és a megyei polgárőr szövetségtől is.

Az elmúlt egy év polgárőri tevékenységének „megkoronázása" volt az augusztus 8-i rendezvény, ahol átadták az egyesület új Suzukiját, amit az MVH pályázatán nyertek. Az ünnepségen jelen volt Törő Gábor országgyűlési képviselő, és Vas Istvánné polgármester, Lévai Imre a móri rendőrkapitányság képviseletében, és Czaltig Tivadar körzeti megbízott is. Az átadóünnepségen az érdeklődök mazsorett bemutatót láthattak, majd a polgárőrök által készített marhapörköltet is elfogyaszthatták a vendégek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!